ESPORT
English version

Stort intresse för Arlandagymnasiets esport-linje

av Simon Engstrand
Bild: WIki Commons
Bild: WIki Commons

Arlandsgymnasiet ska starta en av Sveriges första esport-linjer. Hitills har intresset varit stort med ansökningar från hela Europa och nu går Arlandagymnasiet ut med en preliminär kursplan.
– Det är många som hört av sig och även andra skolor vill köra igång liknande saker, säger Christopher Nottberg från Arlandagymnasiet.

Arlandagymnasiet fick i slutet av januari stor uppmärksamhet när de offentliggjorde sin nya esport-utbildning. Nu har skolan tagit fram en preliminär kursplan och hittills har intresset varit stort. Av de totalt 58 ansökningarna som kommit in är hälften från Stockholms län och endast sex personer tjejer.

De populäraste spelen är League of Legends, CS:GO och Dota2 och även ansökningar från Tyskland, Spanien och andra europeiska länder har dykt upp. Men än så länge är intagningsprocessen i ett tidigt stadie.
– Vi har intervjuat dem. Nästa uppdrag blir att skicka in en inspelning på när de själva spelar, sen vill vi låta duktiga spelare kolla på inspelningarna. Vi har pratat med Inferno Online och Alexander Ferm på Svenska e-sportföreningen som tipsat om några spelare, berättar Christopher Nottberg från Arlandagymnasiet för Aftonbladet Esport.

Någon måste sätta betyg

Utbildningen kommer i stort likna de övriga idrottsutbildningarna som skolan redan erbjuder. Varje vecka kommer det finnas fyra pass som är dedikerade till träning i respektive spel. Några moment som eleven kommer gå igenom är speluppfattning/taktik, idrottspsykologi och teknik. Utbildningen kommer också fokusera på att motverka spelberoende, sexism och fysisk ohälsa. Men skolan räknar inte med att kunna erbjuda spelkunskap helt själva.
– Då kommer vi ta in folk som är kompetenta precis som vi kommer ta in coacher, förklarar Nottberg.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport