ESPORT
English version

ESL bekräftar efter jätteaffären: Nya events redan under 2015

av Björn Ehrnberg
esl
Ralf Reichert, i mitten, bara minuter efter att affären blev klar.

Svenska mediejätten MTG har köpt 74 procent av aktierna i Turtle Entertainment.
Nu menar vd:n att dotterbolaget ESL ska fortsätta sträva efter att expandera esporten och bekräftar att man kommer satsa aggressivt.
– Vi kommer att addera ett eller två nya events i år som vi ännu inte utannonserat, säger Ralf Reichert till Aftonbladet Esport.

På onsdagsmorgonen stod det klart att MTG köper in sig i Turtle Entertainment. För 720 miljoner kronor ta det svenska företaget över 74 procent av aktierna i ett av världens största esport-företag. Draget lockade några av de största bankerna till konferenssamtal om affären som det spekulerats om under en längre tid.

”Försöker ständigt förbättra oss”

ESL och Turtle Entertainment kommer att fortsätta vara ett oberoende företag, men nu ligga under MTG familjen. Men framför allt tror ESL:s vd, Ralf Reichert, att affären kommer leda till större investeringar i företagets satsningar på esporten.
– Det är viktigt att komma ihåg att vi är oberoende från MTG och att vi fortfarande äger 26 procent av aktierna. Vi kommer fortsätta verkställa de strategier som vi ritat upp, men nu har vi en partner som sitter på helt andra resurser än vad vi hade innan. De har otaliga produktionsfaciliteter runt om i världen, de har ett enormt utbud av utrustning och mängder med personal som är experter på sportproduktioner. Det vi kommer göra är att ta del av dem resurserna och göra våra evenmang bättre, säger Reichert till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Prispengar är en del av ett event och jag tycker att vi konsekvent har visat att vi hör till toppen när det kommer till prispenga-frågan. Men det är inte vårt mål att ha de största prispotterna i esporten. Det är inte en prioritering för oss. Om vi tittar specifikt på ESL Frankfurt, så satsade vi mycket på att spelarna upplevelse skulle vara så bra som möjligt och att de tjänar mycket pengar. Men vill också satsa hårt på att de som gästar eventet också känner att de hade en dag de kommer minnas länge samtidigt som tittarna där hemma känner att de ‘inte varit så här underhållna på länge’. Vi försöker ständigt förbättra oss, men att höja prispotten är fel väg att gå i vår metod att nå dit vi vill.

”Kommer kräva investeringar”

I mars kunde Aftonbladet Esport avslöja ESL:s planer på att anordna ett ESL One-evenemang i Stockholm.
– Om allt går enligt planerna och inget konstigt händer kan vi att ha ett ESL One i Stockholm nästa år, sa då Andreas Gillberg, vd för ESL:s nordiska partner Clutch Entertainment, till Aftonbladet Esport.

Nu bekräftar Ralf Reichert att ESL kommer arrangera en till två events redan under detta år som ännu inte blivit utannonserade.
– Vi försöker aggressivt expandera på en global skala och det inkluderar länder i Europa, USA och Sydostasien. Vi kommer att se en till två evenemang under det här året och vi kommer också addera ytterligare två nästa år.

Så inom ett par månader kommer vi få se ytterligare fyra nya ESL-event?
– Ja. Jag skulle säga under de närmaste 18 månaderna.

Jørgen Madsen Lindemann, vd för MTG, bekräftar att de kommer låta manskapet som byggt ESL till vad det är i dag att vara kvar i företaget och sköta det på eget bevåg.
– Det är otroligt viktigt att de som skapat det här är kvar. Hela idéen är att vi vill göra allting större och det kommer kräva investeringar. Vi vill göra esporten större för varje dag som går, säger han till Aftonbladet Esport.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport