ESPORT

ESL startar esport-kanal – ska sända 24 timmar om dygnet

av Björn Ehrnberg
Get_Right gråter framför ESL-bucklan.
Get_Right gråter framför ESL-bucklan.

Det har ältats in i oändligheten, men esportens framväxt är helt enkelt enastående.
Nästa bevis i raden av alla är att ESL, en av de största turneringsarrangörerna och plattformarna i esport-världen väljer att starta en kanal som ska sända esport 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.
”Vi har alltid drömt om att göra esporten till världens mest populära sport, och den här möjligheten är ett steg tar oss närmare att göra drömmen sann, säger ESL:s vd, Ralf Reichert, i ett pressmeddelande.

ESL verkar fortsätta ta kommando över esportbranschen. Nästa steg för det stora företaget, som bland annat agerar turneringsarrangör, är att starta en kanal som sänder esport 24 timmar om dygnet hela veckan.

Ambition är till synes att göra esporten än större och göra den mer lättillgänglig för hela världen. Enligt ESL:s pressmeddelande kommer den nuvarande tittarskaran på 100 miljoner tittare att öka. Och drömmen, enligt företagets vd, är att göra esport till världens mest populära sport.

Det framgår i nämnda pressmeddelande att ESL, tillsammans med dess moderbolag MTG, att de två aktörerna redan befinner sig i konversationer med flera distributörer av TV. I samband med ESL:s pressrelease gick även MTG-ägda Viasat ut med att de kommer sända eSportsTV HD, en kanal som enligt ett Facebook-inlägg på Viasats sida kommer sända 2 000 timmar live om året.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport