ESPORT

Esport kan komma till Olympiska Spelen

av Simon Engstrand
OS-Esport

Counter-Strike: Global Offensive och League of Legends är titlar som förmodligen skulle passa på ett esportens olympiska spel.
Och just en sådan gigantisk landskamp kan vara på väg att närma sig, enligt Dailydot.

Huruvida tävlingar i datorspel räknas som en riktigt sport eller inte är nog en diskussion som de flesta esport-fans hamnat i. Den brittiska regeringen verkar åtminstone stå på esportarnas sida. Nu vill de nämligen etablera olympiska spelen för esport, skriver Dailydot.

På en esport-konferens öppnad av brittiske kulturministern Ed Vaizey offentliggjordes nyligen ”Internationella eGames kommittén”. En icke vinstdrivande förening under Internationella Olympiska Kommittén som backas upp av brittiska regeringen.

Än så länge verkar projektet befinna sig i ett ganska tidigt stadie. Planen är att arrangera en stor landskamp i samband med ”vanliga” OS, fast ungefär en månad efteråt och i samma arena.

Huruvida några prispengar ska ingå är dock oklart – och det verkar inte finnas någon direkt plan för hur man ska locka spelare till evenemanget. Spelare som annars kan vinna hundratusentals kronor på andra esport-turneringar. Klart är dock att de klassiska guld, silver och bronsmedaljerna kommer stå på spel.

Nästa steg i projektet tycks vara att etablera nationella kommittéer världen över, som tillsammans ska skapa regelverk och bestämma vilka grenar som kommer tävlas i.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport