ESPORT

Esport-profilerna i samarbete med Vita huset

av Björn Ehrnberg

I den evigt pågående debatten om sjukförsäkring på andra sidan Atlanten har nu Vita huset tagit hjälp av flera kända esport-profiler för att förmå unga amerikaner att skaffa försäkring.
– Vi är exalterade över att jobba tillsammans med esport-världen och ett par medlemmar ur gamingindustrin för att påminna människor att de bara har några dagar kvar att skriva upp sig för en försäkring, skriver Vita huset i ett pressmeddelande.

World of Tanks-stjärnan, Randal ”ruukli” Holcombe, ESL-producenten Joshua Gray och esport-fotografen Anna Prosser Robinson har samtliga ställt upp i en reklamfilm om sjukförsäkring. Tillsammans med Vita huset försöker nu esport-profilerna förmå unga amerikaner att skaffa en försäkring.

I ett pressmeddelande publicerat på Vita husets hemsida kan man läsa om Barack Obama-administrationens syn på esport.
”Vet du inte vad esport är? Det borde du veta. Electronic sports, eller esport, avser en genre av dataspel som har blivit en populär sport runt om i världen,” skriver administrationen.

Tillsammans med Twitch.tv, ESL och GEER hoppas Vita huset nå ut till en publik som sällan har sjukförsäkring. Enligt pressmeddelandet går en av fyra unga amerikaner utan täckning, något esport-industrin och Vita huset hoppas råda bot på.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport