ESPORT

Esporten slår ett slag för musikhjälpen: ”En kraft att räkna med”

av Björn Ehrnberg
musikhjalpen

Förra året bidrog svenska esport-scenen in närmare 50 000 kronor till Musikhjälpen som då slog ett slag för att stoppa spridningen av HIV.
Proffs som lekmän hjälpte till att öka medvetandet om problemet och nu har det blivit dags igen, den här gången för att hjälpa människor utsatta av klimatrelaterade katastrofer.
–  Förra året visade vi även för allmänheten att esportscommunityt är ett schysst gäng och en kraft att räkna med, och vi enade spelare, lag och arrangörer under en fana, vilket jag tror är viktigt för esporten i stort, säger Elisabeth Bergqvist.

Musikhjälpen återvänder mellan 13 och 19 december. Den här gången är målet att bidra så mycket pengar som svenska samhället kan samla ihop till folk utsatta för klimatrelaterade katastrofer.

Förra året lyckades svenska esport-communityt samla in närmare 50 000 kronor till Musikhjälpen. Med den pengen hamnade esporten tvåa bland de organiserade sportbössorna, etta hamnade hundsporten.
– Målet i år är självklart att hjälpa så mycket vi bara kan för att bistå med pengar till klimatrelaterade katastrofer, som är årets tema. Och så vill vi självklart vara bättre än hundsporten, bössan som legat i topp de senaste två åren, säger samordnaren Elisabeth Bergqvist till Aftonbladet Esport.

Vet du om några av stjärnorna som var med i fjol återvänder?
– Kan inte lova något, men vi har börjat dra i de trådar vi har och vi hoppas att de som var med förra året vill vara med igen.

Även om ett par månader återstår till att själva Musikhjälpen drar igång sin sändning kan man redan nu donera pengar. Samtidigt berättar Bergqvist att det finns mer alla esportare kan göra för att hjälpa till.
– Esportcommunityt kan också bidra genom att sprida ordet, önska låtar under sändningen den 13-19 december (vi föreslår Darude – Sandstorm), titta på några av alla Twitch-streamers som samlar in pengar till initiativet under samma vecka, och vi hoppas så klart att det kommer dyka upp några häftiga esportrelaterade auktioner när det väl är igång.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport