ESPORT

Ettelmans reflektioner om Street Fighters framtid i Sverige

av Björn Ettelman

Dreamhack Winter 2014 har aldrig haft en mer stjärnspäckad SF4 turnering där antalet duktiga spelare var extremt högt. Spelare som Ryan Hart, MBR, Phenom och Gagapa tog sig inte ens till topp 8. Mycket var givetvis pga att första platsen garanterade en plats i Capcom cup där den totala prispotten var runt 350 000 kr. Men samtidigt tycker jag Dreamhack tävlingen har lyckats locka fler bra SF4 spelare till turneringarna och de blir för det mesta stora.
Ändå kan jag inte låta bli att fundera över om SF4 kommer vara kvar som turningsspel nästa Dreamack, det känns i alla fall som det sitter löst. Esport sm meddelade för inte så länge sen att SF4 inte längre är med i deras spel-lineup, antagligen pga av lågt intresse, både från spelare och från tittare.

Trots detta så har SF4 fått ett ganska stort lyft i och med Ultra uppdateringen, man ser fler spelare online än tidigare och communityn är mer aktiv. Jag tror helt klart att Ultra SF4 kommer att hålla några år, förhoppningsvis tills SF5 släpps.
Blickar man framåt så finns det en hel del turneringar att så fram emot nästa år. Som vanligt i Fighting scenen så är de flesta inte planerade ännu men årets höjdpunkt är ju Evolution 2015 i Las Vegas, i juli, vilken jag hoppas på att kunna åka till i år.

Jag hoppas verkligen Dreamhack väljer att ha kvar SF4 som turneringsspel till sommaren 2015 i alla fall. Det är i princip den enda stora tävlingen i Sverige, försvinner den har vi inte mycket kvar här!

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport