ESPORT
English version

F0rest: ”Det hade fått vara så jävla mäktigt att få stå där inne på arenan”

av Björn Ehrnberg
f0rest

Som alla vet dominerade Ninjas in Pyjamas CS:GO-scenen i spelets vagga.
Men än i dag har de ännu inte fått spela på en stor arena i Sverige utanför Dreamhacks jätte-LAN i Jönköping.
Och att få spela in för en storpublik på hemmaplan är något som Patrik ”f0rest” Lindberg längtar efter.
 Hela vårt lag tycker att det är så jävla underbart med den här fanbasen vi byggt upp här hemma, så det skulle ju betyda så sjukt jävla mycket för oss att få stå framför den publiken och visa får våra fans att ‘fan här är vi, här är NiP!’

Patrik ”f0rest” Lindberg har mer eller mindre sett allt man kan tänkas se i Counter-Strike-världen. En major-titel har han på bältet. Flertalet finaler inför tio-tusentals fans. Men en sak saknar den legendariske spelaren.
Att spela på en gigantisk arena här hemma i Sverige.

Sist vi hade chansen att se det svenska storlaget på en stor arena utanför Jönköping åkte Ninjas in Pyjamas på en riktig käftsmäll i kvalet till Dreamhack Stockholm. På Inferno Online i centrala delarna av huvudstaden dog drömmen att få se både Fnatic och NiP i Globen.

Men nu har de chansen igen att få spela på en stor scen i en större svensk stad. Efter att ha vunnit över CSGL i en direkt avgörande match om vilket lag som skulle få ytterligare en chans att kvalificera sig för slutspelet på Malmö Arena gick svenskarna och vann. Nu väntar en gastkramande spännande drabbning mot antingen Team Dignitas eller ärkerivalerna Astralis. En match som avgör om vi äntligen får se Ninjas in Pyjamas och f0rest inför tiotusentals fans utanför Jönköping.
– Det hade fått vara så jävla mäktigt att få stå där inne på arenan, för vi har som sagt missat att kvala in till slutspel i Sverige utanför Jönköping, säger legendaren till Aftonbladet Esport och tillägger:
– Det hade varit en otroligt skön känsla, men det bör inte vara några problem för oss att oss dit.

Men kan er längtan efter den situation inte leda till extra press på er själva?
– Det är lite både och. Det kan bli lite för mycket press för att vi vill det så himla gärna. Men samtidigt är det skönt att ha något att sträva efter också, att vi ska till slutspel så att vi får uppleva den där känslan. Och tar vi oss till slutspel, så tar vi oss till final därefter.

”Matchen igår var en pannkaka”

När väl turneringen drog igång åkte NiP på en ögonöppnande förlust mot Team Dignitas från Danmark. På Overpass blev svenskarna, för att uttrycka det milt, fullkomligt dominerade. Men väl tillbaka på hotellet kunde spelarna se om matchen och enligt f0rest fanns det inte mycket att gå igenom.
– Hela matchen igår var en pannkaka. Vi försökte snacka om matchen efteråt. Men att försöka analysera den matchen går liksom inte. “Okej, du dödade inte han där. Jag dödade inte han där. Och du dödade inte han där. Ingen dödade någon.” Det är ingenting som vi kan analysera eller ändra på, säger han och fortsätter:
– Den matchen handlar om att vi inte var med bara. Skotten satt inte och vi fick inga frags och då blir resultatet sådär. Det vi kunde göra då var att efter ett kort snack helt enkelt lägga den bakom oss förutom att ”sätta dina skott i nästa match”. Det där är inget resultat som sätter sig i huvudet på oss. Får vi dem i morgon, vilket jag tror att vi får, då kommer de få möta ett annorlunda NiP. Det är jag helt övertygad om.

F0rest berättar att han inte anser att Dignitas spelade särskilt annorlunda på Overpass. Inget avancerat. Och de räds inte att möta danskarna på samma karta igen. Däremot förklarar han att man i tidigare editioner av NiP kunde få hjärnspöken av sådana där händelser, om än bara i finaler.
– Vi hade ju sådana perioder i gamla NiP-laget då vi kunde för få oss att inte röra vissa kartor. Vi förlorade mot gamla LDLC på Overpass under Dreamhack Winter 2014, då fick vi mardrömmar. Vi torskade Mirage mot Virtus.Pro i finalen av Katowice, då vägrade vi lira en igen. Det blev lite som att vi fick hjärnspöken när vi förlorade vissa kartor under finaler.

”Adam har fått för sig någonting”

En förändring som definitivt skett i NiP sedan tiden med framför allt Robin ”Fifflaren” Johansson är att vi nu också hör ett helt annat gäng ninjor. Där de tidigare tyst konstaterade var motståndare befann sig och firade viktiga rundor med ett nästan odefinierbart lugn kunde åskådare i dag hör en vild Adam ”friberg” Friberg som flera gånger skrek ut sin glädje.
– Adam har fått för sig någonting sedan han sett en specifik film från Source-tiden, han tycker helt enkelt att det var bättre förr när man satt och skrek. Så nu har han fått för sig att han ska skrika och har han börjat gorma så in i helvete. Men det är härligt, säger f0rest med ett leende.

På frågan om NiP kunde släppa den tunga förlusten mot Team Dignitas, svarade han uppenbarligen ja, men samtidigt valde f0rest att hylla de två senaste tillskotten i det som nu är ”nya NiP”.
–  Vi är ett helt annorlunda lag gentemot tidigare versioner. Nu har vi en stabil coach i Björn ”THREAT” Pers som är jäkligt duktig på det han gör, så alla har fått en nytändning. Sen har vi ju en liten Jacob ”pyth” Mourujärvi i laget, som är lite som lilla ungen i gänget som vi kan forma. Han kan liksom bli så mycket bättre hela tiden, det är det som är så jävla härligt. Han är härlig.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport