ESPORT

Fler länder tar efter – mer StarCraft 2 på TV

av Madeleine Leander

I helgen är det dags för något som många väntat på, något som många gamers ser som årets höjdpunkt. Det är alltså DreamHack Winter jag pratar om. SVT har under en tid visat StarCraft 2 från DreamHack Open. Under det senaste året har jag varit med i sändningen som kommentator, det kommer jag att vara även i helgen.

Fler TV-kanaler har visat intresse för att sända e-sport. Finska YLE är en av dem som visat StarCraft 2 tidigare under året. Nytt för DreamHack Winter 2014 är att norska TV 2 kommer att visa turneringen. Om det har att göra med att den norska stjärnan Jens “Snute” Aasgaard lyckats kvala vet jag inte. Men det vore inte förvånande. Nationella stjärnor brukar kunna öka intresset för sporter inom landet, det såg vi ju inte minst när den norska schackspelaren Magnus Carlsen blev världsmästare 2013. Han skapade schackfeber i Norge, det vore fantastiskt kul om Snute kunde följa upp med norsk StarCraftfeber tycker jag.

casting1-672x336

Riktigt kul att det sprider sig i vilket fall! Jag och Tom “Endars” Bramler kommer som sagt finnas på plats och kommentera i vanlig ordning. Det är 75 000 dollar som står på spel. Bracket och kvalade spelare hittar ni här. SVT sänder från finaldagen och streamen finns på SVT Play. Den svenska sändningen startar 16.30 på lördag.

Vem vinner då? Lee ”Life” Seung Hyun visade ju på enormt bra spel under Blizzcon, så jag tror definitivt att han kan bli farlig! Snute och dansken Patrick ”Bunny” Brix är de enda spelarna som inte representerar Korea. Eftersom Korea länge dominerat inom spelet hoppas jag lite extra på Snute och Bunny. 

Vem tror du vinner och vem hoppas du på?

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport