ESPORT

Så kan du följa IeSF-kvalen på plats under helgen

av Tobias Lundgren

Förra året blev Madeleine ”Maddelisk” Leander kvinnlig världsmästare i Starcraft 2 när hon vann IeSF-finalen i överlägsen stil.
Och i helgen kan du följa hennes försök att ta sig till tävlingen igen – när STHLM E-sport arrangerar kval på Webhallen i Stockholm.

Från klockan 12 på dagen kan esportfans följa sina idoler på Webhallen, när det svenska kvalet till IeSF fortsätter. Förutom Maddelisk mot rivalen Emily ”Queene” Krumlinde kommer besökarna bjudas på Ultra Street Fighter IV-action mellan stjärnor som Leo ”Yagami” Sundholm och regerande svenska mästaren Simon ”Popi” Gutierrez.

”Taggad att möta Maddelisk”

Maddelisk, som vann hela mästerskapet förra året, ska göra sitt bästa för att få representera landet igen.
– Att representera Sverige i IeSF kändes förra året som en individuell tävling med lite extra stöd. Det var verkligen roligt att lära känna de övriga svenska spelarna på plats och vi kunde heja på varandra. När man väl spelar är det ju dock helt individuellt, säger hon till STHLM E-sport.
Men först måste hon besegra svenska rivalen Queene som tränat hårt för att skrälla.
– Jag är väldigt taggad för att möta Maddelisk. Det är alltid roligt men jag vill inte sätta för mycket press på mig själv. Madde har en speciell spelstil som är svår att förbereda sig mot. jag kommer bara försöka spela lugnt och ha förtroende för strategierna jag väljer och hoppas att hon gör fler misstag än mig, säger Krumlinde.

”Har förberett mig extra”

En annan som är revanschsugen är Yagami, som förlorade mot Popi i finalen av ESPORTSM i juni. Han har tränat hårt för att spöa giganten Gutierrez i helgen.
– Formen känns bra! Jag har förberett mig lite extra med ett hembesök hos Niklas ”SkatanMilla” Lagerborg. Han spelar knappt längre, så det var kul att få spela mot honom igen för första gången på länge.

Förutom liveturneringarna kommer det hållas kval i Dota2 och Hearthstone i helgen. Samtliga matcher kommer att streamas på STHLM E-sports Twitchkanal.

GRENAR

StarCraft 2 damer
Tekken Tag Tournament 2 damer
Ultra Street Fighter IV

DATUM & TID

13 september. Kl 12-15

PLATS

Webhallen

ADRESS

Sveavägen 39

ÅLDERSGRÄNS

Ingen!

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport