ESPORT

Skapa ett eget lag? Här är tipsen du inte får missa!

av Simon Engstrand

Nydligen tävlade jag i Ume-lanet “Frostbyte”’s CS:GO tävling med några kompisar. Satsningen var inte särskilt seriös men det fick mig att fundera kring hur lag bildas och vad man kan tänka på. Jag tog en liten pratstund med Team Property’s CS:GO manager Jerry ”Vetic” Fors för att få några tips. jERRYvETIC nyhet Vad är viktigt att tänka på när man bildar ett lag?
-När man skapar ett lag är det viktigt att alla personligheter fungerar socialt utanför spelet. Det är också väldigt viktigt att alla i laget känner sig motiverade mot ett gemensamt mål. När man är fem personer som bestämt sig för att bilda ett lag ska man sätta upp ett mål som alla strävar efter att nå och pusha sig själva för att nå dit. Man bör också ta reda på vilka styrkor alla har och vilken roll i laget som passar. Är någon inte den vassaste aimaren kanske det är bättre att den personen testar support eller IGL.

Hur hittar man spelare till sitt lag?
-Man kan exempelvis spela mycket MM eller faceit. Då kanske man hittar fyra personer som man trivs att spela med. Då är det enklast att bara fråga om personerna är intresserade att starta upp ett lag. Ifall man inte hittar fyra spelare kan man testa fråga andra lag om de behöver spelare. För att hitta lag kan man gå in på facebookgrupper eller kanske fråga någon kompis på steam som har en lagbild.

Vad är det vanligaste misstaget folk gör?
-Något som ofta händer är att man går ihop fem personer ganska snabbt och sen ger upp när det kommer motgångar. Det gäller att hålla ihop och tillsammans jobba mot målet. När motgångar kommer måste laget snacka ihop sig och försöka reda ut vad som går dåligt och bättra det. Motgångar kommer alltid men det gäller att bita ihop om man verkligen vill nå sitt mål.

När man känner att det går bra för laget, hur tar man nästa steg?
-Kontakta organisationer och fråga ifall dom är intresserade av ditt lag och efter det försöka komma överens om ett avtal. Man kan också försöka få en “Academy Position”, dvs ett slags B-Lag.

Kan du berätta om något lag du tycker är bra och förklara vad dom gör rätt?
-NiP gjorde rätt fram tills att Fifflaren lämnade laget. Dom höll ihop och gav aldrig upp. Dom var väldigt nära varandra utanför spelet men till slut när det blev för mycket motgångar så blev det som det blev. Men dom gjorde rätt som aldrig gav upp och fokuserade på spelet tillsammans istället för att kicka någon bara för det gick dåligt. De kämpade.

Varför ska man testa att spela i lag?
-När man har ett gäng som man spelar tillsammans med dagligen så har man jäkligt roligt. Jag tycker alla ska testa spela i ett lag för att se om de passar och för att spela på en högre nivå än casual matchmaking.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport