ESPORT

GE Tigers krossade Cloud9: ”De var för aggressiva”

av Tobias Lundgren
getigers

Som många väntat sig blev det kattens lek med råttan när koreanska suveränerna GE Tigers ställdes mot Cloud9 i första matchen av IEM Katowice.
Efter en fullständig överkörning uppmärksammade till och med motståndarna att nordamerikanerna gick in i matchen lite för ivrigt.
– Cloud9 var för aggressiva och gav mig ett bra highlight-klipp i toplane, säger GE:s djunglare Lee Ho-Jin.

Inför matchen var GE Tigers, som den här säsongen är obesegrade i LCK, skyhöga favoriter mot Cloud9 som efter en trög start klättrat i NA LCS-tabellen.
Men Cloud9 överraskade med att smyga sig på Kang ”GorillA” Beom-hyeon i djungeln och fick tidigt first blood.
– Vi är vana att ge upp first blood. Vi fokuserar på att ha kul i laget så vi skrattade lite åt att han dog, sedan fokuserade vi på matchen, säger Lee Ho-Jin.

”Känns bra men surrealistiskt”

Och som de fokuserade. Sydkoreanerna hade snabbt vänt underläget till 5-1 efter en rad snabba ganks på hjälplösa Cloud9-spelare. Djunglaren Lee ledde sitt lag och fick snart en kill streak. Cloud9 fortsatte med aggressivt spel men varje gång de lyckades få en kill så kontrade GE och tog i sin tur två eller tre stycken. Snart hade de fått en ointaglig ledning och kunde avsluta matchen innan 30-minutersstrecket.
– Skönt att börja med en seger, det känns bra men surrealistiskt för det är första gången på en stor internationell scen för oss som lag, säger Lee efter matchen.

”Fullt upp med att förbereda oss”

Angående hur enkelt de avfärdade motståndarna noterade även GE att Cloud9 hoppade på dem lite väl ivrigt.
– Cloud9 var för aggressiva och gav mig ett bra highlight-klipp i toplane. Jag gillar att få kills så jag är glad att jag fick många.

Nu blickar det galet formstarka koreanska laget fram emot vinnarfinalerna i grupp A där de ställs mot antingen SK Gaming eller yoe Flash Wolves. På frågan om vem Lee helst möter där svarade han ytterst diplomatiskt.
– Vi har inte hunnit kolla på så många matcher med lag från andra regioner för vi har haft fullt upp med att förbereda oss. Men alla är rankade etta i sina regioner så det kommer inte spela så stor roll.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport