ESPORT

Guldchipset

av Madeleine Leander

Härliga arbetsdagar med spelande! De senaste dagarna har jag haft lite annorlunda arbetsuppgifter. Normalt jobbar jag med matematik eller pysslar med StarCraft 2 på olika sätt. Nu har jag har testat och bedömt olika indiespel. Jag sitter som ni kanske vet i juryn för Guldchipset.

guldchipset

Guldchipset är Estrellas sätt att hylla det svenska spelundret. Det är ett stipendium på totalt 50 000 kr där indiespelsutvecklare uppmärksammas för sina spel. Spelen bedöms i de tre kategorierna bästa spel, bästa innovation och bästa design. Nu har alla ansökningar till Guldchipset kommit in och jag har ägnat många timmar åt att titta igenom bidragen. Jag är inte klar än!

Det här arbetet har varit utmanande på många sätt. Speciellt tycker jag att det har varit svårt att bedöma spel som presenterats på väldigt olika sätt. Vissa spel är mer eller mindre klara och det är lätt att testa och bedöma. Andra bidrag saknar färdiga demos. I vilket fall har det varit, och är, väldigt kul. Framförallt har det varit kul att se så många spel under utveckling. Sverige är verkligen duktiga på att utveckla spel och spelutvecklarna förtjänar att uppmärksammas.

För er som vill finns det fortfarande möjlighet att påverka vilka spel som kommer finnas på Estrellas monter på DreamHack Winter. Det gör ni här.

I juryn finns jag, Patrik ”Carn” Sättermon, Calle Johansson-Sundelius, Pontus Eskilsson, Fredrik Nyström och folkets jurymedlem Joel Nyström. Arbetet för oss fortsätter, må bästa spel vinna!

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport