ESPORT

Här är de bästa – och sämsta – aprilskämten i esport-världen

av Björn Ehrnberg
april

1 april är som sedvanligt de stora lögnernas dag då människor runt om i världen tävlar om vem som lyckas luras bäst.
Aftonbladet Esport har samlat några av skämten från dagens kavalkad av falska nyheter, både de bra – och de mindre lyckade.

Det hela började med en nyhet från Oceanien. När resten av världen fortfarande befann sig i mars månad publicerade Riots östligaste liga nyheten om att semifinalerna i OPL skulle avgöras i schackpartier till följd av tekniska svårigheter i en nybyggd studio. Med tanke på datumet som många på Reddit fick syn på nyheten, spreds den snabbt och landade sedermera på League of Legends-forumets framsida.

När vi ändå är inne på League of Legends måste vi lyfta på hatten för Riot som gick all in på sin startsida i klienten. Vid sidan av hattlyftet måste vi även ge credd till musiken i klippet, som fick Redditanvändaren Zirene att sammanfatta lyriken:
”URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF URF.”

360 no scope

Att CS:GO-communityt och Call of Duty inte riktigt går ihop som esport-scener har varit känt sedan länge. Då var det många som satte morgonkaffet i halsen när det stod klart att folk som loggade in på /r/GlobalOffensive/ fick se att forumet nu hette Call of Duty: Advance Warfare. Detta fick en användare att gå all in på skämtet och postat en fråga om varför hen inte kunde göra en 360 no-scope med sin X-box-kontroll.

Blizzard ville självklart inte vara sämre dagen till ära och släppte en helt falsk, och inte alls särskilt rolig patch-uppdatering till Hearthstone. Men ett troll på Reddit fick däremot Hearthstone-forumet att jubla av lycka vid synen av rubriken: ”Blizzard’s April Fools joke was BRM release date (April 2). It’s actually playable right now (April 1)!” – en meta-meta-lögn den 1 april måste applåderas.

Banankontakt av tredje graden

Gosugamers ut med att Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund värvats av Fnatic samtidigt som Ninjas in Pyjamas plockat upp Robin ”flusha” Rönnquist, ett 1-april-försök som inte riktigt togs emot med stående ovationer.

Apropå Ninjas in Pyjamas blev det den 1 april officiellt att man släpper en egen dippsås som tydligen ska fungera alldeles utmärkt ihop med de chips som laget varit med och framtagit tillsammans med Bjäre.
”The DiPP will be produced by Bjäre DiP and are available in stores by the start of June,” som organisationen skriver på sin Facebooksida.

I Dota2-världen försökte Vici Gaming lura sina fans med att Xu ”iceiceice” Peixiang lämnat laget till följd av en banan-incident. Vid sidan av den hyggligt roliga bilden finns det inte mycket mer att säga om det skämtet.

Dagens bästa april-skämt stod Twitch för. De plockade bort Kappa-emoten och ersatte den med ett grått ansikte med ett tillhörande frågetecken.

Men en som inte riktigt tyckte om den 1 april var världsstjärnan, tillika AWP-proffset Kenny ”KennyS” Schubb som fick ta del av den nya uppdateringen i CS:GO.

Har du några skämt som vi kanske missat? Kommentera och diskutera i kommentarsfältet här nedan.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport