ESPORT

Motionen som kan göra esport till en sport

av Björn Ehrnberg

 

nordin

Här är förslaget som kan förändra svensk esport i grunden.
Det är centerpartisten Rikard Nordin som lämnat in en motion om att esport ska likställas övrig sport, och motiveringen är väldigt tydlig.
E-sport är den snabbast växande rörelsen vi har i Sverige. Rörelsen är mångfacetterad och består av människor av alla åldrar, nationaliteter och kön.” skriver politikern i sin motion.

Inför valet fick partierna frågan om esport är sport. Socialdemokraterna slog fast att de ansåg att esport inte bör likställas med övrig sport, medan merparten av de resterande partierna ansåg att så bör vara fallet.

Bland annat Centerpartiet gick hårt fram och meddelade att de tyckte esporten skulle bli tilldelad samma mängd pengar som resterande idrotter. Och nu har Rikard Nordin (C) lagt fram en motion med ambition att förändra rådande situation.
”Det vore galenskap att låta denna potential gå förlorad när vi istället kan stödja och uppmuntra att fler unga spelar i grupper och i de sociala sammanhang som uppstår när man deltar i E-sport i lag istället för att isolera sig ensam vid sin egen dator,” skriver han bland annat i nämnda motion.

I dagarna gick Skolidrottsförbundet ut med att FIFA 15 ska vara en gren när Skol-SM avgörs.
– Vi har märkt att en del skolidrottsföreningar i landet gör egna tävlingar inom spelet. Eftersom vi har många föreningar har vi sett att det är en bra väg att nå en ny målgrupp med bara ungdomar, berättade då Skolidrottsförbundets tävlingsansvarige Torbjörn Lundin för Aftonbladet Esport.

Nu tar alltså en politiker ytterligare ett steg, ett steg många hoppas ska leda hela vägen in i mål.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport