ESPORT
English version

Legendaren börjar streama på Area 08: Donerar till välgörenhet

av Björn Ehrnberg
heatonandjelaarea08

CS:GO-legendaren Emil ”HeatoN” Christensen ska börja streama.
Under Area 08 kommer grundaren av NiP att dyka upp på Twitch för att spela CS:GO inför nyfikna tittare.
– Min tanke är att göra det till ett storytelling-äventyr. Jag vill att publiken ska få följa en avdankad CS-spelare som ska gå från botten till Global Elite, säger huvudpersonen själv till Aftonbladet Esport.

Ninjas in Pyjamas kommer att tillsammans med Eventosaurus skapa ett event som Emil ”HeatoN” Christensen och Andjela Frankie Kusmuk hoppas ska göra det lika naturligt för föräldrar att skicka barn och ungdomar till esportläger som till hockeyläger

Area 08 är kort och gott ett sommarläger med fokus på esport. Arrangemanget är helt ideellt och de sponsorpengar som strömmat in för att stötta eventet har oavkortat gått till att sänka biljettpriserna eller till att återinvestera i lägret.
– Jag minns när jag kunde mejla de föräldrar som betalat för sina barn och berätta att vi nu ger tillbaka 1 000 kronor. Det var en fantastisk känsla, berättar Andjela Frankie Kusmuk för Aftonbladet Esport.

Streamar för välgörenhet

Samtidigt som ungdomar från hela landet (och även Norge) kommer få lektioner i strategi och team spirit, kommer forne världsmästare tillika CS-legendaren Emil ”HeatoN” Christensen att dra igång sin egen Twitch-karriär.
– Jag har länge funderat på att börja streama. Dessutom har mängder av fans bett mig att göra det, och det känns väldigt kul att så många fortfarande uppskattar det jag gjort, säger HeatoN och fortsätter:
– Min tanke är att allt det jag eventuellt tjänar på streamen ska gå till välgörande ändamål.

Sänker biljettpriserna

Emil ”HeatoN” Christensen har förvisso ännu inte valt vilken välgörenhet som i så fall ska få ta del av pengarna. Kusmuk och Christensen berättar dock att en del av den summa som inkommit från sponsorer skulle kunna hjälpa till att betala biljetten för unga esportare som inte har råd att åka till Nynäshamn och Area 08.
– Om du är 14 eller 15 år gammal har man kanske inte ett jobb vid sidan av skolan och föräldrarna kanske inte har råd att sätta av 1 500 kronor för en biljett.

Arrangörerna av Area 08 har mängder med mål. Dels vill de möjliggöra ett läger för unga aspirerande esportare där de kan utveckla sina förmågor tillsammans med några av de bästa spelarna och tränarna i världen. Men dessutom vill de fortsätta sätta esporten på kartan.
– Vi vill att det ska bli lika naturligt att skicka barnen till ett esportläger som till ett fotbollsläger, säger HeatoN.

Mer information om lägret kan man hitta på Are 08:s hemsida.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport