ESPORT

Hockey-profilen kritiserar SVT:s beslut: ”Det är ett skämt”

av Simon Engstrand

Fansens kampanj om att få in Emil ”HeatoN” Christensen till ”Mästarnas mästare” började för över två år sedan.
På onsdagen kom äntligen beskedet om att svenske världsstjärnan kommer att delta, men långt i från alla jublar.
– Det är ett skämt, säger hockey-profilen Tommy Söderström till Expressen.

Det var en vårdag 2014 som kampanjen drog i gång. En svensk esport-entusiast tyckte att Emil ”HeatoN” Christensen, esport-världens svar på Wayne Gretzky, skulle platsa bra i SVT:s ”Mästarnas mästare” och startade helt sonika en namninsamling för att kolla intresset. Initiativet exploderade och redan samma år fick HeatoN gästa programmet, även om det skulle ta hela två år innan han själv fick en inbjudan.

På onsdagen blev det nämligen klart. Aftonbladet Esport kunde då avslöja att skidåkaren Jon Olsson hade blivit skadad och tvingats lämna återbud, och i stället skulle esport-legendaren ersätta.

Men som ofta när esportare får ta plats i ”den riktiga världen” blir det rabalder och diskussionen blossar upp om ifall esport är en riktigt sport. Detta var Anders Wistbacka, SVT:s projektledare, var väl förberedd på.
– Jag kommer ju få massa frågor och det kommer vara massor av åsikter om huruvida esport är en sport eller inte. Jag tycker det, sa Wistberg.

Och mycket riktigt går den hätska stämningen nästan att ta på. I kommentarsfält landet över debatteras frågan och på torsdagen klev hockey-profilenTommy Söderström in i diskussionen, i en intervju med Expressen.
– Det är ett skämt. Jag kan inte ett skit om datorspel, men Counter-Strike är väl bara en gren? Vad blir nästa grej? World of Warcraft? Mitt förslag är att de ska ha en egen genre, säger Söderström och fortsätter:
– Det handlar inte om hur man ser ut. Det spelar ingen roll om man är vältränad eller inte. För mig är datorspel ett spel. Det är vad barn spelar. En som är tio kan vara lika bra som en som är 25. Det funkar ju inte i fotboll.

Läs hela artikeln här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport