ESPORT

Hotar med bojkott på grund av saknade prispengar

av Tobias Lundgren
Virtus.Pros vd.
Virtus.Pros vd Anton ”sneg1” Cherepennikov. Foto: Virtus.Pro / Facebook

Den ryska jätteorganisationen Virtus.Pro hotar att bojkotta ett flertal turneringar under 2015.
Anledningen ska vara att arrangörerna är skyldiga hundratusentals kronor i uteblivna prispengar.
”Jag är less på att åka till turneringar arrangerade av bedragare”, skriver vd Anton ”sneg1” Cherepennikov på Facebook.

Virtus.Pro är en av Europas mest framstående esportorganisationer med topplag i Dota2 och CS:GO. Men nu riskerar fansen att inte få se dem under en rad turneringar nästa år, då vd Anton ”sneg1” Cherepennikov ställt ett ultimatum till en rad turneringar som inte betalat ut prispengar till lagen.
”Jag har redan pratat om att turneringsorganisatörerna är skyldiga oss hundratusentals dollar. Personligen är jag less på att åka till turneringar arrangerade av bedragare. Under nästa år kommer alla Virtus.Pro-lag ignorera turneringar som är skyldiga oss pengar tills skulderna är betalda. Vi gör ett undantag för turneringar vi redan spelar eftersom det vore respektlöst mot fansen som köper biljetter och som väntar på att lagen ska spela på streamarna.”, skriver han på Facebook.

”Kan inte skicka lag till turneringar som beter sig så”

Främst menar Cherepennikov att turneringarna i östra Europa kommer drabbas, då de enligt honom är värst när det gäller att inte betala ut prispengar. Han nämner en rad turneringar som ESEA, EMC, Techlabs, Copenhagen Games, i-League och SLTV, som arrangerar Starladder.
”Med den här inställningen kommer vi inte kunna åka till några CIS-ligor, eftersom de är skyldiga oss mest. Jag kan inte skicka mina lag till turneringar som beter sig på det här sättet. Vi kommer spela den nuvarande säsongen av Starladder men om de inte betalat innan den 1 februari 2015 kommer den strykas för alla våra lag.”, skriver han.

”Besvikna att klumpas ihop med dem”

Men Virtus.Pros vd har fått mothugg från nordamerikanska arrangörerna ESEA som menar att de felaktigt pekas ut i listan.
”Vi är besvikna att ESEA klumpats ihop med en grupp turneringar som inte betalat. De nämnde ESEA säsong 17 som spelades klart i söndags. Nordamerikanska lagen valde att ta checkar på plats och Titan, Fnatic och mousesports blev betalda omedelbart via banköverföring eller Paypal. Virtus.Pro har ännu inte lämnat in bankinformation. Vi har pratat med managern den 14, 18 och 22 december men har ännu inte fått informationen. Vi jobbar med dem för att reda ut situationen, skriver Craig ”Torbull” Levine från ESEA som svar.

Även danska turneringen Copenhagen Games har plockats bort från listan sedan ursprungsposten.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport