ESPORT

Inferno Online arrangerar tjejkväll: ”Vill visa att tjejer också är välkomna”

av Simon Engstrand

Är du tjej och intresserad av spel? Rensa isåfall kalendern för den 29 januari.
Då arrangerar nämligen Inferno Online en tjejkväll på Gaming-centrumet vid Odenplan.
– Vi vill att fler tjejer ska komma i kontakt med varandra, säger Sandra ”Steelya” Stålnacke, en av personerna bakom initiativet, till Aftonbladet Esport.

I samarbete med Team Property-spelaren Sandra ”Steelya” Stålnacke och DJ:en Melika “Duvetinte” Zakariae arrangerar Inferno Online tjejkväll på gaming-centrumet vid Odenplan. Halva lokalen har bokats upp för att genomföra eventet och att delta är helt gratis.
”Vi kommer att hålla i turneringar med priser och massor med överraskningar och give-aways hela kvällen. Vi bjuder även på gratis nattgibb för de som vill stanna kvar långt in på natten och spela”, skriver Inferno Online på sin hemsida.

Än så länge vet arrangörerna inte hur många som kommer delta, men på Facebook-sidan har 64 personer anmält att de tänker komma. Datorer finns på plats och deltagarna behöver inte ta med en egen. Förutom turneringar i Counter-Strike:Global Offensive, Dota2, Hearthstone och League of Legends kommer även finnas ”öppna stationer” där man kan testa nya spel tillsammans.
– Det är helt gratis och anmälan behövs inte, så det ska bli kul att se hur många som dyker upp, säger Steelya till Aftonbladet Esport.

Hur fick ni idén till detta?
– Varför vi vill göra det här eventet är först och främst för att vi vill att fler tjejer ska komma i kontakt med varandra. Jag jobbar på Inferno Online och jag kom i kontakt med Melika som började spela hos oss regelbundet. Hon tyckte det var tråkigt att det inte var lika mycket tjejer som killar hos oss, så vi ville slänga ihop ett event och visa att tjejer också är välkomna, säger Steelya och fortsätter:
– Det är många som hört av sig till mig och ofta säger de att de inte känner någon annan tjej i spelvärlden och tycker att det är ett grymt event och intiativ, och deras chans att lära känna lite fler tjejer.

Läs mer om tjejkvällen på Inferno Online här.

Här finns Facebook-evenemanget inför tjejkvällen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport