ESPORT

Inför EsportSM 2015

av teodice

EsportSM:s första deltävling hålls den 7 februari, och till den så har alla fyra spelare kvalat; Avokado, SortOf, och Team Propertys egna MorroW och StarNaN.

Deltävlingen kommer att spelas i Monster Energy Dreamhackstudion i Stockholm, där de fyra spelarna kommer slåss om att ta sig vidare till slutspelet. Det kommer senare att hållas fler online-kval, och då kommer det bara bli svårare och svårare att ta sig vidare ju längre in i turneringen vi kommer. Så att gå vidare tidigt kan visa sig vara något av en fördel.

Team Property's StarNaN
Team Property’s StarNaN

Team Property’s StarNaN under 2014 EsportSM

Personligen så tror jag att det i alla fall blir MorroW som lyckas ta sig vidare. MorroW kvalade nyligen till WCS och det känns som att han är i ganska bra form. Längre fram blir det svårare att se vad som kommer hända. Det finns fortfarande många andra bra spelare kvar som inte har kvalat än, såsom Mekar, och regerande mästaren Zanster. En annan sak som är intressant att se är om NaNiwa tänker vara med igen. Även om han tekniskt sett har gått i pension är han ju trots allt med i WCS, så vi får väl helt enkelt vänta och se.

Finalen kommer att hållas på DreamHack Summer 2015, där Sveriges två topp-spelare kommer göra upp om vem som är bäst. Förra året blev det Zanster, då han vann över ThorZaIN i finalen, och i år får vi se om han kan göra om det, eller om det blir en ny svensk mästare.

Vi får önska alla lycka till, och supporta våra spelare från Team Property!

Skribent: Linn ”HoodDoggeh” Jutemark

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport