ESPORT

Han skall bygga ett nytt världslag i CS:GO

av Aron Larsson

Vi har under en längre tid sökt efter den manager som kommer att bygga vårt nya CSGO-lag och idag kan vi tillkännage att vi hittat precis den vi letat efter. Vi satte oss ner och pratade lite med Jerry ”Vetic” Fors för att ni skall få en bättre bild av honom.

Vem är Jerry Fors?
Nickar Vetic och är väldigt driven i allt jag gör. När jag vill något ser jag alltid till att avsluta och nå det målet. Jag är väldigt avslappnad, snäll, social och utåtriktad. Har tidigare spelat ishockey så har alltid gillat lagkänslan man får av olika lagsporter och det var det som lockade med CS.

Vad är din relation till spelande och din bakgrund?

Började spela CS 1.6 på Heron City i ett internet café för c:a 8 år sedan. Såg massa andra som spelade CS:GO så jag testade och tyckte det var jättekul. Fick en laptop av min mamma och det var så det började. Seriöst började jag spela för 5 år sedan. Spelade först på Spelarenan och hade 2 svart i rank och började titta på andra duktiga spelare. Nästa steg blev lagspel och mer seriöst inriktat spel där första tävlingen blev Inferno Online League.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?
Envis men ändå snäll och försöker uppnå det jag vill och en väldigt driven person.

Varför e-sport?
På första turneringen fick jag möta semi-eliten och såg hur kul det var att var så duktig det var då jag fick upp ögonen för e-sporten och ville nå toppen.

Varför tror du semi-elit lag splittras hela tiden?
De vill så gärna lyckas och hoppar impulsivt in i saker som inte fungerar. Sedan finns det enormt mycket duktiga spelare i Sverige, det svåra är att hitta rätt grupp som skall nå målet tillsammans. Det är viktigt hur gruppen fungerar även utanför spelet och socialt. Jag tycker dock generellt att man borde jobba hårdare på att få saker att funka. Alla lag borde ha ett mål som man inte ger sig innan man uppnått.

Hur kommer du att leda laget?
Jag är den där “pappan” i laget som stöttar och hjälper killarna och ser till att de hela tiden håller sin motivation. Se till att spelarna alltid är där de skall vara och sköta det organisatoriska på ett bra sätt så att spelarna kan fokusera på spelet.

Vad är din största personliga triumf? Som spelare är min största triumf när vi spelade Benq turnering 2010 och jag spelade med Potti, Givar, Florentz och Helle. Det var en stor chans att spela med så duktiga spelare och vi lyckades vinna. Som manager är det att gå med i Team Property och att få chansen att bygga nästa storlag i CS:GO.

Vad hoppas du uppnå med Team Property 2014? Att vi kvalar in till ESWC och en topp tre placering på Dreamhack Winter.

Vad tror du är viktigast för att Team Property skall nå de här målen under 2014? Hårt tränande för laget inför varje event och att alltid vara väl förberedda. Men inte minst att vi lyckas hitta en grupp med spelare som brinner för att bli nästa storlag i CS:GO.

veticinyhetNamn: Jerry Fors
Titel: Manager CSGO
Bor: Stockholm, Hägersten
Född: 1994
Familj: 3 syskon, mamma och låtsasfarsa
Tidigare lag/organisationer: Samitive gaming
Favoritspel: CS:GO, World of Warcraft

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport