ESPORT

Keita Gaming lanserar amatörliga: ”Vi står för kvalité”

av Simon Engstrand
Foto: Keita Gaming
Foto: Keita Gaming

Keita Gaming expanderar sin verksamhet och lanseras en sprillans ny amatörliga.
De svenska Hearthstone, CS:GO och LoL-spelarna får därmed nya chanser att tävla och synas.
– Vi står för kvalité i Keita och hoppas det kommer vara det som gör att vi sticker ut, säger Emanuel Ekström, Marknadsansvarig på Keita Gaming, till Aftonbladet Esport.

För svenska Counter-Strike:Global Offensive, Hearthstone och League of Legends-spelare blir chanserna bättre att synas och tävla. Många organisationer har på senare tid skapat cuper, ligor och turneringar för att främja gräsrötterna och nu blir Keita Gaming ännu en i raden att jobba för de okända spelarna – med nylanseringen av Keita Esportsliga (KEL).

Konceptet skiljer sig från andra. Genom att tävla i turneringar på Keita Gamings hemsida kan lag och spelare samla ihop poäng. De lag som under en månad samlar ihop flest poäng får chans att tävla i månadsfinalerna, och de som klarar sig bäst där går vidare till säsongsfinalerna.

Än så länge är två säsonger planerade för KEL: En med final i mars – och den andra kvartalet därefter. Prispengarna för säsongsfinalen är ännu inte helt klar, men Emanuel Ekström, Marknadsansvarig på Keita Gaming, säger att det åtminstone kommer vara en större pott än i månadsfinalerna.

”Det som gör att vi sticker ut”

På senare tid har allt fler tävlingar för icke-proffs dykt upp. Emanuel ser konkurrensen främst som ett positivt tecken över att fler turneringar för gräsrötterna skapas. Till skillnad från en del andra, som Emanuel menar riktar in sig mer mot semi-eliterna, tror han att Keitas styrka är att de jobbar mot amatörerna.
– Självklart får semi-eliter också delta, men vår huvudverksamhet är mot amatörspelare. Det är klart att det är lite tufft med konkurrens, men vi står för kvalité i Keita och hoppas det kommer vara det som gör att vi sticker ut, säger Emanuel och fortsätter:
– Hittills har det gått väldigt bra och vi har fått många lag i våra tidigare turneringar, säger Emanuel, och nämner försäsongen där över 100 lag deltog i samtliga turneringsomgångar.

Läs mer om Keita Esportsliga här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport