ESPORT

LAN-arrangörerna får dubblat stöd – går ”all in”

av Simon Engstrand
Glad kille på LAN i Skellefteå. Foto: Nordsken
Glad kille på LAN i Skellefteå. Foto: Nordsken

LAN-arrangörerna i Skellefteå ställer årligen till med en stor fest i stadens kärna och nu står det klart att kommunen dubblar sitt stöd till ”Nordsken”.
Dock saknas fortfarande 200 000 kronor men de norrländska datorälskarna behöver inte oroa sig, för nu går arrangörerna ”all in”.
– Lyckas vi så kommer det äntligen att finnas ett stort spelevent norr om Stockholm, säger projektledaren Johan Linder till Aftonbladet Esport.

Speleventet Nordsken i Skellefteå arrangeras årligen. Förutom bland annat bordsspel befolkas evenemanget givetvis också av LAN:ande ungdomar med sina datorer.

För vissa är eventet mer känt som Dreamhack Skellefteå, men sedan ett par år tillbaka är svenska LAN-jätten ute ur bilden och de lokala arrangörerna har fortsatt på egen hand.

På tisdagen stod det klart att Skellefteå kommun ökar ekonomiska stödet till evenemanget. Bidraget fördubblas från 250 000 till 500 000 – men det är ändå 200 000 mindre än vad arrangörerna hade ansökt om,
– Det känns givetvis positivt att vi fått kommunens förtroende för att fortsätta skapa ett event i Norrland där spelkultur finns i fokus. Det är synd att vi inte får hela den summa vi sökt, säger projektledaren Johan Linder till Aftonbladet Esport.

”Vi har valt att ge allt”

Johan Linder beskriver eventet som ”Norrlands spelfestival” och menar att de med sina 3000 besökare är störst i den övre delen av avlånga landet Sverige.

Trots att de inte får alla pengar de eftersökt så behöver västerbottningarna inte oroa sig för att evenemanget ska ställas in. Efter beskedet kom att delar av pengarna saknas har Linder och hans kollegor nämligen valt att gå ”all in”.
– Vi har prioriterat om i vår budget och valt att ge allt på detta event och inte lägga undan pengar för framtiden. Lyckas vi så kommer det äntligen att finnas ett stort spelevent norr om Stockholm.

Och nu väntar den största Nordsken-festivalen någonsin.
– Det ökade anslaget kommer nu medföra att vi nästan tredubblar ytan och därmed kan lyfta in upplevelser som ger besökarna en wow-känsla, säger Linder.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport