ESPORT

Mångmiljonaffären klar: MTG köper in sig i Turtle Entertainment

av Björn Ehrnberg
Bucklan på ESL One i Köln.
Bucklan på ESL One i Köln.

Nu står det klart att MTG köper in sig i ESL och Turtle Entertainment.
För 720 miljoner svenska kronor tar Modern Times Group kontroll över 74 procent av aktieposterna i det tyska esport-företaget.
– Vi ser fram emot att jobba med de talangfulla människorna i Turtle och fortsätta bygga upp den globala esport-communityt och för att göra existerande kontent mer tillgänligt online och på TV, skriver Jørgen Madsen Lindemann, president och vd på MTG i ett pressmeddelande.

720 miljoner kronor landade slutligen notan för kalaset på. Det som länge ryktats bli verklighet, att svenska medieföretaget Modern Times Group skulle köpa in sig i ESL och Turtle Entertainment, har nu blivit sanning.

På onsdagsmorgonen stod det klart att MTG förvärvar 74 procent av aktieposterna i det tyska esportföretaget, och i ett inledande pressmeddelande förklarar MTG att man önskar att fortsätta expandera esporten – samtidigt som de ser en enorm potential på marknaden.
– Det finns nästan lika många gamers som det finns traditionella sportfans i världen, och just esporten var nästan lika stort som hockey under 2014 när man tittar på antalet entusiaster. Däremot, den genomsnittliga inkomsten för varje esportare låg på 16 kronor, jämfört med 456 kronor för de traditionella supportrarna, säger Jørgen Madsen Lindemann, president och vd på MTG i ett pressmeddelande.

ESL grundades för 15 år sedan och har i dag vuxit till en av de stora spelarna på esport-scenen. Med två majors i CS:GO varje år, en större LOL-turneringen på sommaren samt sina Dota2-tävlingar har ESL skaffat sig en stark position på marknaden – inte minst efter att det stod klart att man skapar ett partnerskap med ESEA för att få till  de största prispotterna i CS:GO någonsin.
– Ledarskapet i ESL kunde inte vara mer exalterade över den accelererande utvecklingen av hela esporten tillsammans med MTG, säger Ralf Reichert, vd på Turtle Entertainment.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport