ESPORT

Marin utnämnd till worlds mest värdefulla spelare

av Henning Eklund

MarinI Riots egna utnämning av worlds mest värdefulla spelare var det som väntat en spelare från vinnarlaget SKT T1 som fick priset. Mer oväntat var kanske att det var doldisen Jang ”MaRin” Gyeong-Hwan som utnämndes.
-Att som han gör, sticka ut när man spelar med stjärnor på varje position, det kräver något extra, sa kommentatorn James ”Dash” Patterson efter matchen.

SKT T1 är traditionellt sett ett lag som spelar runt midlane, där man har både supertstjärnan Lee ”Faker” Sang-hyeok och hans avbytare Lee ”Easyhoon” Ji-hoon. Men i worlds var det alltså toplanern Jang ”MaRin” Gyeong-Hwan som utmärkte sig lite extra, i alla fall enligt Riot själva.
– Den här killen kan göra allt. Teamfighta med laget, pusha själv, teleporta. Han är närmast komplett som spelare, säger experten Sam ”Kobe” Hartman-Kensler. Hans kollega Christopher ”MonteCristo” Mykles är inte sen att stämma in i hyllningskören.
– Man måste komma ihåg att MaRin inte började i spela i laget förrän i år. Han har alltså väldigt snabbt blommat ut till en toplaner av högsta klass.

”Längtar redan tills nästa år”

I turneringen utmärkte sig MaRin jämfört med sina motspelare i toplane. Han hade både mest guld per minut, och högst creep score-ledning per match. Under worlds spelade han fem olika champions, och hade en KDA på 4,32. Huvudpersonen själv är dock mer blygsam efter finalen.
– Även om jag hade bättre och sämre prestationer lyckades jag ganska bra. Men jag längtar redan till att komma tillbaka nästa år som en mer perfekt toplaner, sa han i en intervju till Riot, och avslutade med att tacka alla fans.
– Utan stödet från våra fans skulle SKT inte vara det topplag vi är nu, så jag vill tacka er alla.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport