ESPORT

Mästarmöte i ESPORTSM

av Madeleine Leander

I går spelades semifinalerna i StarCraft 2 från ESPORTSM. Jag tror inte att många väntat sig resultaten vi fick se, det blev SM i revanch och Naniwa fick äta upp sina ord.

Untitled-1 copy
En glad Sortof! Kim, Sortof, jag och Tom. Foto: Abraham Engelmark.

Semifinal 1, Morrow mot Sortof

Morrow och Sortof möttes i ESPORTSM tidigare under säsongen. Då rent av utklassade Morrow Sortof. Men det syntes att Sortof inte var på topp den dagen. Nu vände han på steken och tog hem det 3-0. Stort grattis till Sortof som alltså är vidare till final. Han fick det till och med att se lätt ut.

Untitled-1 4
Naniwa och Zanster inför matchen. Foto: Abraham Engelmark.

Semifinal 2, Naniwa mot Zanster

Snacka om mästarmöte! Zanster, den regerande svenska mästaren, ställdes mot ingen mindre än den föredetta svenska mästaren Naniwa. De möttes tidigare i säsongen då Naniwa tog en överlägsen vinst. Då använde han stora ord och sa att han var den enda värdiga vinnaren av ESPORTSM. Det fanns ingen annan som förtjänade den titeln enligt honom. Jag tror de flesta var beredda att hålla med, även Zanster. Men i går visade Zanster något annat. I en galet spännande serie lyckades Zanster vinna med 3-2. Han kallade det tur, men man vinner inte en BO5 mot Naniwa med tur. Zanster spelade smart. Jag älskar verkligen hur han spelade sent in i matcherna. Han använde kombinationen av Brood Lords, Ultralisker, Infestors, Vipers, Queens och lite Zerglings. Han lyckades gång på gång göra stora delar av Naniwas armé obrukbar genom kombinationen av fungal growth och blinding cloud. Mycket snyggt som sagt! Här hittar ni vods. 

Det var väldigt jämt mellan de båda mästarna. Värt att notera är också att Naniwa inte kunnat träna så mycket som han velat, varken vad gäller StarCraft 2 eller på gymmet. Han har haft lite problem med en axel senaste tiden. Hur mycket det påverkade vet jag inte men jag vet hur frustrerande det kan vara med smärta.

Kim, jag och Tom! Foto: Abraham Engelmark.
Kim, jag och Tom! Foto: Abraham Engelmark.

Det var riktigt härligt att sitta på första parkett och njuta av matcherna. Jag och Tom kommenterade i vanlig ordning. Nu väntar en final mellan Sortof och Zanster som kommer att spelas på DreamHack Summer i juni. Hype!

Mer bilder hittar ni här.

English Summary

The semi finals of the Swedish championship were played yesterday. Sortof won the first one over Morrow with 3-0 and then last years champion, Zanster, played against Naniwa. It was a crazy match and Zanster managed to win 3-2. That means Sortof and Zanster will play in the finals at DreamHack Summer in about a month.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport