ESPORT

Mina åsikter om Starcraftåret 2015

av pedramsuneskog

SAMSUNG CSC
Pedram ”Alurian” Suneskog här. Jag tänkte skriva av mig lite om mina tankar kring Starcraft 2 under 2015. Med ändringarna inom Dreamhack, releasen av Leagacy of the Void och WCS runt hörnet är det en hel del som kommer hända!

Det som hänt är att Robert Ohlen fått sparken ifrån Dreamhack vilket medfört vissa ändringar inom Dreamhack koncernen. Tidigare har Robert varit en stor supporter till just Starcraft 2. Med ny ledning har nya beslut tagits och Starcraft 2 är inte huvudspelet på Dreamhack längre, utan med utvecklingen inom Sverige har det istället blivit CS:GO som är väldigt stort i Sverige. Men trots detta finns det mycket ljus i tunneln :).
Dreamhack France kommer inkludera Starcraft 2, EsportSM är tillbaka och kommer köra ifrån Januari och förmodligen en final på antingen inferno online eller på självaste Dreamhack Winter. Dessutom kommer det streamas via TV6 Play.

Men det roligaste och mest intressanta för mig just nu är potentialen i Legacy of the Void, där det just nu experimenteras med att göra om ekonomisystemet. Bland annat kommer man införa mindre mineraler per patch. Spelarna börjar med 12 workers, för att på så sätt göra spelet mer levande, mer fokus på ekonomi, och även försöka ändra dödsbolltänket till att spelet ska bli mer levande över hela banan. Där spelare med bra micro,macro och multitasking kommer belönas i det långa loppet.

Kollar vi sedan på WCS där systemet har gjorts om ytterliggare, numera kommer det endast finnas 32 platser för större delen av världen förutom korea. Vilket gör att det blir mer konkurrens och hårdare krav på våra spelare som vill vara en del av WCS. Där kommer våra toppspelare få kämpa hårt för att visa att de hör hemma bland den yttersta eliten. Detta sätter större krav på hela vår organisation från toppen ända ner till spelarna. Vi måste ha de bästa spelarna och ge dom de bästa förutsättningarna för att kunna lyckas. Jag är väldigt nöjd med de spelare vi har att tillgå med och jag är övertygad om att de är de bästa i Sverige och har vad som krävs för att lyckas.

 

Signerat Pedram ”Alurian” Sunesk0g – Manager SC2

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport