ESPORT

Missa inte lägret som vill skapa ett bättre esport-klimat

av Björn Ehrnberg
respectny
Foto: Malin Huusman

Sverok anordnar i början av maj ett event för unga League of Legends-fans.
Under parollen ett ”All Inclusive e-sportläger” hoppas Sverok, tillsammans med projektet Respect All Compete, kunna bidar till ett bättre klimat online.
”Vi vill skapa en trygg miljö där alla ska få möjlighet att utvecklas, inte bara till en bättre spelare, men också till en bättre lagkamrat,” säger Sveroks vice ordförande, Cecilia Hällstrand, i ett pressmeddelande.

Respect All Compete hamnade på allas läppar när Sverok lanserade projektet 2014 med ambition att skapa en positiv förändring förändring inom svensk esport. Och nu i dag står det klart att organisationen börjar ta in anmälningar till Respect All Competes tredje esport-läger.

På lägret kommer ungdomar mellan 14 och 20 år att få djupdyka ner i esportens största spel. Men utöver det kommer de även få delta i workshops kring ämnen som attityder, normer och beteenden.

Det finns 45 platser till lägret som äger rum i Västerås mellan 5 och 8 maj, med andra ord mitt under Kristi himmelfärds-helgen. Själva lägret kostar bara 200 kronor och då ingår mat, logi, workshopsen och självklart även träningen. Anledningen till det låga priset är att ”ungdomar från alla sociala bakgrunder ska få möjlighet att åka.”
”Det här projektet handlar om att forma framtidens e-sport, fri från hatspråk och exkludering. Därför är det en så fantastisk möjlighet att få diskutera de här frågorna med unga spelare från hela Sverige,” säger Sveroks utbildare Jesper Englin i nämnda pressmeddelande.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport