ESPORT

MorroW utslagen ur WCS – en matchsammanfattning

av teodice

WCS
Under lördagsnatten spelades grupp G där MorroW, Hydra, ShoWTimE och iAsonu gjorde upp om två platser till topp 16 i WCS Premier League. Det blev intensiva och annorlunda matcher men tyvärr lyckades inte MorroW ta hem segern i slutet. Detta är en sammanfattning av matcherna som spelades.

Serie 1: MorroW vs Hydra
Detta var en intensiv serie där Hydra tog hem en övertygande vinst på första kartan Expidition Lost. Den koreanska zergspelaren lyckades överraska MorroW med mutalisker som slog ut många arbetare innan vår terran hann reagera. Det ekonomiska övertaget blev för stort och MorroW skrev ett snabbt GG och gick vidare till nästa match. Karta två som var Deadwing såg ut att även den bli en kort historia. När roaches tidigt i matchen började strömma över kartan var det inte många som trodde att MorroW skulle kunna försvara sig. Det kostade han en hel del SCVs men tre hellions och två maruaders lyckades tillsammans slå tillbaka attacken. Då Hydra inte lyckats göra mycket skada med sin attack trots den tunga investeringen låg de rätt lika när striden lagt sig. Därifrån brottade sig MorroW tillbaka in i matchen och jämnade till slut ut serien till ställningen 1-1.
I den avgörande matchen på Vaani Research Station öppnade båda spelarna defensivt. Hydra lyckades dock än en gång göra skada med sina mutalisker trots att MorroW scannade hans bas i god tid. Under denna match utnyttjade dock MorroW att Hydra investerat i mutalisker och slog tillbaka genom att förstöra hydras fjärde bas innan fler enheter hanns att produceras. Så fortsatte matchen fram och tillbaka och många enheter fick sätta livet till. Till slut blev MorroWs push med ett par thors med i mixen för stark och Hydra tvingades skriva GG.

Slutpoäng serie ett: MorroW vs Hydra 2-1

Serie 2 MorroW vs ShoWTimE
Detta var en serie som var väldigt fram och tillbaka hela tiden med ingen klar vinnare i sikte. MorroW försökte med mycket drops av minor för att skada medan ShoWTimE varierade aggressivt och passivt spel. På första kartan Catallena lyckades ShoWTimE tidigt se att det skulle komma mycket drops och försvarade sig utan större förluster. Han tog tillfället i akt och attackerade med blink stalkers som flera gånger lyckades förstöra MorroWs tech lab vilket försenade hans stim. MorroW försökte ta sig tillbaka in i matchen men ShoWTimE går snabbt upp till tre baser och efter ett par minuter vinner den tyska protossen. Expidition Lost blev en upplevelse för både kommentatorer och tittare. Med pressen på sig att vinna matchen reagerar MorroW på ShowTimEs snabba expansion genom att än en gång gå mot att droppa minor. Han låser ner ShoWTimEs baser flera gånger med dessa och gör en hel del skada. ShoWTimE känner då att han måste göra något och rör sig över kartan med en stark armé som trycker sig rakt in i MorroWs huvudbas innan det tar stopp. Tack vare att MorroW offrar flera SCVs och ett par väldigt bra träffar från sina minor lyckas han försvara sin bas och tar en stor ledning i matchen. Han fortsätter att bygga vidare på sitt övertag och avslutar matchen nio minuter senare.
I den sista matchen känns det som att ShoWTimE verkligen vill låsa MorroW och inte låta han göra någon skada med minor. På Vaani Research Station öppnar MorroW med en reaper som tidigt får informationen om att ShoWTimE går en stargate. Han svarar på detta genom att få upp sina turrets så att oraclen som kommer inte gör mycket skada. Härifrån investerar ShoWTimE i tre pheonixes som blir nyckeln till att han vinner matchen genom att inte tillåta MorroW att göra någon skada. När MorroW till slut försöker dra med sina arbetare i en sista attack har ShowTimE byggt upp en stark ekonomi och han vinner övertygande den sista striden med sitt överlägsna enhetsantal.

Slutpoäng serie 2: MorroW vs ShoWTimE 1-2

Serie 3: Rematch mellan Hydra och MorroW
Då iAnosu förlorade mot Hydra fick vår svenska terran än en gång ställas mot koreanska Hydra. Öppningskartan blev Catallena LE och MorroW tar initiativet och försöker göra skada med ett stort antal hellbats som han kontrollerar väl. Dock lyckas Hydra köpa tid genom att försvara med flertalet queens som till slut grillas till döds. Vid denna tidpunkt är dock mutalisks på väg och MorroW lyckas bara förstöra en tom tredjebas innan alla hans enheter dör. Hydras mutalisker flyger direkt till MorroWs bas och hittar flera vinklar som han kan utnyttja för att göra skada. MorroW får stora problem av detta och lyckas aldrig riktigt återhämta sig utan Hydra tar en stor ledning och kan avsluta matchen efter ett par minuters fortsatt spel.
På andra kartan Expidition Lost kör Hydra en liknande öppning som på Deadwing där han misslyckades med sin roach all in. Denna gång lägger han till banelings i mixen och MorroW som inte lyckats få så mycket information får det tufft att försvara sig när Hydra knackar på dörren med sin armé. Han använder sig av alla medel han kan men tyvärr räcker det inte till och Hydra lyckas bryta genom försvaret och tar därmed hem segern.

Slutpoäng serie 3: MorroW vs Hydra 0-2

Trots att det inte blev något slutspel för MorroW i denna säsong av WCS är vi alla i laget otroligt stolta över hans insats. Han visar hela att han blir bättre som spelare och att nå så pass långt som han gjorde under denna säsong är en tydlig indikation på vad som komma skall. Det ska bli spännande att följa hans utveckling under 2015 och ni har garanterat inte sett allt denna 22 åriga terranspelaren har att erbjuda.

För uppdateringar från MorroW och hans tankar, följ honom på twitter @prOpMorroWBB2!

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport