ESPORT

MorroW – ”Såg inte alls fram emot Group Stage 3”

av Stefan Andersson

DreamHack gick faktiskt bättre än förväntat för mig. Jag var en karta från att klara mig till dag två vilket skulle innebära top16 med chans att komma längre än så. Tänkte att jag skulle skriva hur min dag var och vad som hände i matcherna.

Jag hade inget hotel på detta event så jag sov hemma, kunde inte somna så lätt på natten (standard för mig) sedan försov jag mig och hann inte äta frukost. Fick nog i alla fall fyra timmars sömn. Plockade upp två cheese på vägen till eventet från Donken och när jag kom dit var klockan redan efter 12 (mina matcher skulle börja vid 12). Det visade sig att hela eventet vad delayat så där hade jag tur 🙂
Det finns alltid en risk att man förlorar på walkover om man är sen. Men, men, jag satte mig ner och fixade mina settings. sen var det dags att spela Group Stage 1.

SAMSUNG CSC

Min grupp var tre zerg-spelare; Skinky min teammate, Livebee nån brud från Australien tror jag och Agaham som va nån GM-zerg från Nederländerna.

Jag fick möta Skinky först, matcherna plockade upp väldigt snabbt och ingen av oss kunde riktigt hänga med vad som hände. Jag gick en timing attack med hellions, marines och medivac medan han gick en roach, ling, baneling-allin. Jag förlorade nästan men som tur var hade jag en widow mine som dödade alla hans banelings när han anföll mig.

Matcherna emot Agaham sen i winners match minns jag inte så mycket av. Jag fortsätte att  spela aggressivt med mycket harass så fann jag mig själv 4-0 i gruppen. Men det är alltid farligt i Starcraft 2 emot allins för det känns alltid så close om man håller. mitt självförtroende var fortfarande ganska lågt även fast jag toppade gruppen.

Vi drog och käkade (Prop-gänget och Sortof) på Donken, skulle ta 6-pack nugget-meny men fick lära mig av han i kassan att Happy Meal va ungefär samma sak fast 20 kr billigare, Tackade nej till leksaken men det var endå value 😀 Att äta ohälsosam snabbmat är något man vill undvika men det blir ofta valet när man är på events på grund av hur lite tid man har mellan grupperna.

Group Stage 2 var det Miniraser, Classic (koreansk toss) och Hanfy (decent Tysk zerg). Fick möta Miniraser i första matchen. Game ett på Merry Go Round planerade jag att köra min medivac, hellion, marine-attack som jag gjort tidigare i turneringen, Men Miniraser är Miniraser och han gillar att göra allins. Först kom det en jävla massa speed-lings som inte gjorde alltför mycket skada så vart min medivac klar. Jag tog upp alla marines och åkte över kartan med mina bilar. fast i mitten mötte jag hans ‘wave two’ – en massa roaches och lings. Det var för sent att vända med medivacen så nu var det action på två sidor av kartan.

Mitt drop gjorde okej skada fast jag hade typ ingenting att skydda emot hans attack. Jag gick ner till 10 scvs kanske och därifrån låg han före alltför mycket och tog matchen lite senare när jag skulle gå ut och ta min tredje bas.

Game två på Nimbus gjorde jag samma build igen fast han spelade standard denna gång. äntligen fick jag spela en match som var lik mina matcher jag har i vanliga fall. Droppade marines i hans natural och hans queens vid hans ramp stod afk så mina bilar kunde enkelt åka in i hans bas. Han dog i princip alla drones och var tvungen att ge upp matchen där.

Sedan game tre var en standard öppning från mig och honom. Jag spelade snabba 3CC (ekonomisk build) medan han också bara tog tre baser, fast sen byggde han till 160 food supply roaches och a-moveade över kartan och dödade mig. jag visste inte att han gick roaches förens det var för sent så jag hade inga viktiga komponenter att skydda emot det som siege tanks, marauders eller bunkers.

Jag blev ganska tiltad då och whinade på Teo bakom mig hur obalanserade roaches var. Sa till han att planen var att hoppas hanfy inte bygger roaches så har jag chans haha. Matcherna mot hanfy var helt 1-sided, allt gick enligt plan och han hängde i princip inte med från minut 1 av båda matcherna. Tror han hade en dålig dag eller något för det kändes lättare än vad det borde varit.

Miniraser var nära på att slå Classic i winners match (1-2) men jag vart glad att han dog så jag fick möta Miniraser i final match istället för Classic.

Under tiden analyserade jag våra replays som vi spelat i vår tidigare match och listade ut hur jag skulle slå ut honom. Game 1 tog ungefär 5 minuter för jag gick “11 11” builden (2 barracker ute på kartan allin). Följde upp det med en bunker rush och sen dog han. Han såg det inte komma och planen gick perfekt. Kunde inte hålla mig från skratt efter det gamet, vinna med 11 11 är nog det roligaste som finns i spelet.

Sen, i game 2 på Nimbus gick jag tillbaks till min vanliga strat med bilar, medivac och marines attack eftersom den döda honom direkt förra gången på den kartan. Den gjorde okej skada men jag fick syn på att han massade roaches och skulle counter-attackera mig efter han defenda min attack.

Jag hade redan skydd på väg hemma, försenade mina upgrades för att få ut mer units och sammtidigt gjorde jag banshee followup som jag skickade till hans bas. Det vart en close defense emot roaches hemma där jag var tvungen att andvända mina scvs, men mina banshees gjorde alltför mycket skada och där tog jag karta 2. Jag var väldigt glad för hade jag bara spelat normalt emot Miniraser hade jag nog förlorat som första gången jag mötte honom. men med mina justeringar så gick allt prima. Sen drog vi och käkade igen på nått finare ställe inne på eventet. Vi hade typ kuponger eller nå skit så vi slapp betala. åt torskfile med remolaude sås och dillpotatis, oj var gott det va 😀

Såg inte alls fram emot Group Stage 3, kunde redan anta att jag skulle få tre koreaner och japp, det var såklart tre koreaner man fick. Forgg, Sacsri och Golden. Jag vet från alla gånger jag mött Forgg att han är bättre än mig och min chans att vinna emot han var att ta olika risker i early game för att få övertag senare i matchen. Jag gissade fel vid princip varje hörna och dog 0-2 på 10 minuter. Den killen är för bra på terran vs terran…

Senare i losers match fick jag möta Golden (tack gode gud att det inte var Sacsri). Spelade cancer mech på overgrowth så det tog ungefär 1 timme att vinna. Med turrets, tanks, ravens och vikings ockuperade jag halva kartan sen var han körd. Först försökte han swarm host, funka inte, sen mutalisk viper, funkade inte heller. Till slut gick han broodlord corrupter men det funkade inte heller ^^. Hela gamet kändes som han bara skickade in units i min köttkvarn. Älskar att vinna sånna games där motståndaren känner sig hopplös. Game två var på king seong och jag gick tillbaks till min standard tvz. Att spela för mycket mech emot zerg är riskabelt om dom är säkra på att man gör det.

Hur som helt blev det en väldigt intensiv TvZ med action hela gamet. Bio vs mutaling bane (det enda “standard” gamet under hela turneringen för mig i princip). Till slut vann jag och det kändes bra att vinna en standard match emot en korean, man kanske inte är helt kass på Starcraft 2 ändå ^^.Sen fick jag möta forgg igen eftersom han dog emot sascri, det var inga roliga nyheter för mig alls.

Jag ändrade mina builds denna gång litegrann men spelade under samma tankesätt, att ta risker tidigt i matchen. Dog igen snabbt game ett och game två var jag ganska desperat. Tänkte bara “ok han får inte gå cloak banshees mer nu och så skippar jag turrets blint”, han gick cloak banshee och helvete va tiltad jag var när bansheen kom. Jag drog mina units över hela kartan (8 marines och 10~ hellions) och tänkte bara se vad jag kunde göra med dom trupperna. Bansheen mötte noll motstånd och dödade scv efter scv medans jag krasade över mappen med slow marines. till min förvåning var han helt oförberedd på min random attack och jag dödade honom. Samtidigt fick jag ut två vikings hemma och dödade hans banshees och sen satt jag där som ett jävla frågetecken och undrade hur i helvete vann jag det gamet haha.

SAMSUNG CSC

Game 3 var en helt otroligt tilt. Eftersom jag gått reaper expand de flesta games mot han hitils så gick han en tre marine, en hellion attack tidigt som jag knappt var redo på. Lite missmicro från min sida och helt plötsligt var min bas utan skydd. Allt gick åt skogen, scvs dog vänster och höger sen kom den där jävla bansheen och jag hade knappast råd att bygga turrets i tid. GG no re, på den. Jag gratulerade sen Forgg, vi båda visste att han var den bättre spelaren och jag hoppas det går bra för honom idag (dag two DreamHack).

Det tog typ två timmar att komma hem p.g.a väntetider och sen till råga på allt råkade jag åka en station för långt med t-banan så jag fick gå tillbaks haha. Sen fanns ingen bra buss att ta hela vägen hem. Jag kom ungefär två tredjedelar av resan så fick jag gå igen ungefär 20 min för att komma hem. Då var klockan två typ och jag var hur trött som helst 🙂

I sin helhet var DreamHack ett ganska bra event för mig. Jag hade roligt och såg många jag känner, sen gick det även bättre än förväntat i turneringen. Nu blir det att chilla och kolla på turneringen hemifrån (jag hoppas SaSe och NaniWa streamar matcher idag med!)

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport