ESPORT

Na’Vi klara för slutspel: ”Känns fantastiskt”

av Björn Ehrnberg
dendi

Na’Vi har under lång tid inte riktigt levt upp till lagets tidigare legendariska resultat.
Men när majorn i Manila drog igång fick vi se ett pånyttfött Na’Vi som genom fyra raka matcher helt sonika gick och vann grupp D.
– Vi förlorade alla våra skrims igår så vi var väldigt nervösa när vi klev in i dag, säger en nästan chockad Danil ”Dendi” Ishutin efter avancemanget.

Na’Vi är klara för spel i upper bracket när väl årets andra major i Dota kliver in i slutspelet. Det ukrainska laget levererade på ett sätt vi inte sett på länge när de först besegrade Team Secret med 2-0, för att sedan vinna över Digital Chaos.

Och det var mot Digital Chaos vi fick se, i brist på ett bättre ord, en fullständigt kaotisk sista match. När väl the Dires tron föll hade matchuret tickat upp till 92 minuter. Men det såg riktigt mörkt ut för Na’Vi i matchens inledande fas.

Men allteftersom matchen fortsatte började Na’Vi, med Dendi på en Tinker i spetsen, kravla sig in i fighten. Till slut kunde det gulsvarta laget avgöra genom en oväntad baserace samtidigt som DC försökte avgöra matchen.

Resultatet innebär att Na’Vi gått igenom grupp D obesegrade. Samtidigt väntar en oerhört spännande drabbning mellan gruppens två stora favoriter, Team Secret och Wings Gaming.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport