ESPORT

Ninjas in Pyjamas-VD:n lämnar och ersätts

av Simon Engstrand
Per Lilliefelth
Per Lilliefelth

Det legendariska namnet Ninjas in Pyjamas har befläckats de senaste månaderna efter bokföringsbrott och anklagelser om obetalda löner.
Nu berättar organisationen att delar utav anklagelserna stämmer samt att VD:n Per Lilliefelth får lämna sin post.
”Olika stadier av industrins tillväxt kräver olika typer av personer för att positionera sig längre fram i utvecklingen och bli framgångsrika”, skriver NiP i ett pressmeddelande.

Efter höstens rubriker om de förra Ninjas in Pyjamas-ägarna, som nyligen försvarade sig och dömdes i rättegång om bokföringsbrott, är organisationen åter i hetluften. Under förra veckan rapporterade nämligen Breitbart.com om obetalda löner samt pris- och ”sticker”-pengar till spelarna inom Ninjas in Pyjamas. Totalt ska det handla om en summa på cirka tre miljoner kronor sedan början av 2015, enligt Breitbart.

I ett pressmeddelande dementerade organisationen flera utav uppgifterna och menade att en del av påstående var rena osanningar. I det allra senaste pressmeddelandet kommer nya besked.

Där erkänner de att delar av informationen och anklagelserna som riktats mot dem stämmer, men går inte djupare in på vad specifikt som är korrekt och säger att långt ifrån allt är sant. Samtidigt står det klart att VD:n Per Lilliefelth lämnar sin position som VD för NiP och att ledningen kommer genomgå en rad omstrukturering.

I stället för Lilliefelth tar Patric Jönsson, VD på Xtrfy, över. Framöver kommer även ledningens ordförande, Hicham Chahine, engagera sig djupare i organisationens verksamhet. I pressmeddelandet förklarar de:
”Olika stadier av industrins tillväxt kräver olika typer av personer för att positionera sig längre fram i utvecklingen och bli framgångsrika”.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport