ESPORT
English version

Ninjas in Pyjamas arrangerar esportläger i sommar

av Tobias Lundgren
nip

Att spendera somrarna på fotbollsskolan är en svensk klassiker och något som tiotusentals barn i hela landet fortfarande gör årligen.
Och nu vill Ninjas in Pyjamas och eventföretaget Eventosaurus ge esportentusiaster en liknande upplevelse då de startar ett sommarläger för aspirerande proffsspelare – där de medverkande kan få tips och lära sig tricks av stjärnorna.
– Vår ambition är att det ska vara en exklusiv känsla, att de som är med ska känna sig speciella och sedda och få hjälp med sådant som är svårt att lära sig annars, säger projektledaren Andjela Kusmuk.

Lägret, som kommer gå under namnet Area08 och arrangeras i Nynäshamn, är planerat till tre dagar i juni och kommer ha plats för drygt 300 ungdomar. De spel som deltagarna kommer få chans att utvecklas i är CS:GO, League of Legends och Dota2 och en rad proffsspelare kommer närvara för att ge sina bästa tips till ungdomarna.
– Vi kommer använda spelare och managers som coacher och efter man lärt sig av proffsen får deltagarna tillämpa det de lärt sig själva för att se om det skett förbättringar. Vår ambition är att det ska vara en exklusiv känsla, att deltagarna ska känna sig speciella och sedda och få hjälp med det man känner att man behöver få hjälp med. Tips och tricks på saker som är svåra att lära sig annars, säger projektledaren Andjela Kusmuk.

”Glada att Friends vill samarbeta”

Spelarna som kommer närvara kommer bland annat från NiP:s Dota2- och CS:GO-lag och dessutom tittar organisationen på möjligheten att få dit representanter från Copenhagen Wolves League of Legends-lag.
Deltagarna kommer även att utbildas i vikten att vara aktiv utanför datorskärmen för att hålla sig hälsosam.
– Vi kommer kanske lära ut enkla stretchövningar eller varför det är viktigt att röra sig. Ha med några fysiska aktiviteter som gör det kul att träna.

I samarbete med Friends kommer det på lägret även diskuteras kring vikten av att bete sig på ett bra sätt mot motståndarna när en spelar online.
– Vi har brunnit länge för att få ungdomar att ha bra självkänsla och behandla varandra väl och vi är glada att Friends vill samarbeta med oss. Jag tror det kommer bli jättebra och hoppas att stjärnornas närvaro gör att deltagarna lyssnar.

”Något av det roligaste man kan vara på”

Något pris för lägret är ännu inte satt, men NiP har diskuterat två olika nivåer. En för deltagarna som tar med sig datorer själva och en för de som väljer att hyra på plats. Men enligt Kusmuk försöker organisationen lösa det mesta kring mat och andra kostnader med hjälp av sponsorer.
– Priset ska täcka så mycket som möjligt och maten samt övernattning kommer att ingå. Vi vill att alla som vill ska ha möjlighet att delta.

Ingen åldersgräns har ännu satts, men lägret kommer vara alkoholfritt för att så många som möjligt ska kunna delta. Och Kusmuk ser fram emot den första upplagan av esportlägret Area08, som hon säger är det första i sitt slag i Sverige.
– Jag är själv före detta elitsimmare och vet att läger är något av det roligaste man kan vara på. Att lära känna många nya människor som har samma intresse.

Mer detaljer kring Area08 kommer släppas inom kort.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport