ESPORT

Norrköping startar esport-gymnasium: ”Esport är stort”

av Björn Ehrnberg
skolan

Efter att flertalet gymnasieskolor runtom i Sverige öppnat linjer med esport på schemat gör Ebersteinska gymnasiet i Norrköping dem sällskap.
Till 2016 kommer elever i den östgötska staden kunna studera esport.
– E-sport är stort, mycket större än vi gamlingar kan föreställa oss och om vi inte hakar på denna möjlighet nu kommer andra att ta den och vi hamnar efter, säger Mia Sköld (MP) ledamot i utbildningsnämnden till NT.se.

Antalet esportgymnasium i landet fortsätter att öka. Efter att bland annat Arlandagymnasiet utanför Stockholm hoppa på samtiden kliver nu en skola i Norrköping in i leken.

Det är Ebersteinska gymnasiet som går i bräschen i Östergötland och inleder under 2016 en esport-inriktning på skolan. Dock, som på så många andra skolor, är antalet platser begränsade.
– För att bli framgångsrik inom e-sport krävs mycket träning, både fysiskt och mentalt. E-sportare kommer, precis som våra övriga idrottslelever, att läsa bland annat tränings- och kostlära sam kontinuerligt träna sin fysiska styrka, säger Henrik Åberg, lärare i matematik och dataämnen på Ebersteinska till NT.se

Utbildningen kommer finnas tillgänglig för elever under hösten 2016. De som kommer in på ett nationellt program på skolan kommer få möjlighet att få plugga på esportgymnasiumet skriver NT på nätet.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport