ESPORT

PayPal utökar skyddet för köp av digitala varor

av Simon Engstrand

PAYPALAWP

Bedrägeri är svårt att bevisa när det kommer till digitala varor som CS:GO-skins. Nu uppdaterar PayPal skyddet av digitala köp för att förbättra säkerheten.
 PayPal kommer försäkra att pengarna förs tillbaka till ditt konto, skriver de i ett uttalande.

Sedan skins först introducerades till CS:GO har antalet spelare ökat markant. Efter att betting-sajter som csgolounge startats har även streaming-branschen fått erfara samma trend. Med den här typen av digitala köp kommer dock också problem och i CS:GO-världen är bedragare ett av dem. Efter feedback från användarna uppdaterar nu PayPal skyddet för köp av digitala varor.
 PayPal kommer försäkra att pengarna förs tillbaka till ditt konto, skriver de i ett uttalande.

Svårt att bevisa bedrägeri

Ett av problemen med digitalt bedrägeri är svårigheten att bevisa vad som faktiskt skett. Men ibland går det och en person som har lyckats är Mattias ”MenSoft” Jansson. Förra året polisanmälde han nämligen en bedragare som aldrig betalade för kniven som Mattias sålde. Då utförde han själv en mindre utredning.
 Då ville jag ha namn på honom och var han bor, och enligt en person på Fragbite så kunde man se det på hans ESEA profil, så han fick fram namn och adress, det jag gjorde sen var att ringa hans föräldrar för att säga som det var och kanske kunde få tillbaka min kniv eller få mina pengar. Men dom bara ignorerade och jag fick prata med en livrädd Pontus som sa att han skulle skicka pengar, berättade Mattias för Fragbite.

När pengarna ändå inte kom gjorde Mattias en polisanmälan och fallet togs till rättegång. Utfallet blev att Mattias äntligen fick sina 2000 kronor och Pontus fick böta 3500 kronor.

*Pontus heter egentligen något annat.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport