ESPORT

Pottish om fuskandet i CS:GO

av Pontus Janbjer

De senaste dagarna har Counter Strike Global Offensive-scenen råkat ut för något som känns konstigt i början men i slutändan är det rätt.

pottish

Två Franska toppspelare är de senaste att åka fast i Valves bannvåg.
Den ena heter SF och spelade för Epsilon, den andra heter KQLY och spelade för Titan. Anledningen till att de åkt fast är för att de har fuskat, rykten säger att de använde sig av ett fusk som synkade till Steam Cloud och workshoppen. Det sägs även att man kan använda fusket på LAN, då det laddads ner när man loggar in på sitt personliga Steam-konto.

I början känns det tomt, det är tråkigt att några av världens ”bästa” spelare har blivit bannade. Jag tänker mig hur tusentals av fans har haft falska förhoppningar och förtroende för deras favoritlag. Fans som har sett fram mot att träffa sina favoriter på diverse event, till exempel på Dreamhack.
Men supportrarnas dröm går inte uppfyllelse då en spelare ur deras favoritlag blir bannad, som påföljd blir spelarens lag bannat från turneringar. Spelarna som blir VAC-bannade har inte bara svikit sina fans, de har även svikit sina lagkamrater.

Men bannvågen känns ändå rätt. Då det för både esporten och Counter Strike-scenen i rätt riktning. Vi vill inte ha en scen full av fuskare.
Det finns människor som ägnar sina liv åt att spela Counter Strike på en professionell nivå. Men när dom väl provspelar för sina drömlag hamnar de i skuggan av en fuskare som tar platsen istället.

Det jag tänker på nu är hur det kommer att ser ut imorgon. Jag får konstiga tankar om att alla professionella spelare fuskar. Men en sak jag är väldigt glad över är att sanningen kommer så småningom ifatt tillslut och då är deras karriär inom professionell gaming över.

Just nu för vi esporten och Counter Strike-scenen åt ljusare tider, något jag är väldigt glad och stolt över. Det ska vara en plats där alla fuskare är bannlysta.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport