ESPORT

Skandinaviska topplagen klara för partyturneringen

av Simon Engstrand
NiP reser söderut till Gaming Paradis
NiP reser söderut till Gaming Paradis

Sol, bad, öl och en CS:GO-turnering med 420 000 i prispott. Det är vad som står på schemat när TeamSolomid och Ninjas in Pyjamas reser till den europeiska sydkusten för att delta i Gaming Paradise.

Projektet Gaming Paradise är ett evenemang som arrangeras på den europeiska sydkusten i Portorož, Slovenien. Där utlovas förutom sol, bad och öl i världsklass även en CS:GO och DOTA2-turnering med 420 000 kronor i prispott vardera. Under lördagen stod det klart att de skandinaviska topplagen Ninjas in Pyjamas och Team Solomid tar två av de totalt åtta platserna i turneringen. Det finns även möjlighet att kvala in till turneringen genom offline-kval i Belgrad under nästa helg och då är Team Property ett av lagen som kommer försöka.

Party och esport integrerat

Grundaren av projektet är Saša Bulic från GamingRS och själv beskriver han projektet som en kombination av party och esport.
– En av anledningarna till att jag började hela projektet var efter jag besökte Dreamhack i Jönköping, Sverige. Då föll genast för esport, men något saknades. Jag ville skapa något bättre för att integrera elektronisk sport, musik, öl, med mera, skriver Saša Bulic på GamingRS hemsida.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport