ESPORT

StarLadder i nytt samarbete – ska arrangera stort stadiumevent

av Simon Engstrand
Minsk Arena. Foto: Star Ladder
Minsk Arena. Foto: StarLadder

Efter nytt samarbete med kinesiska ImbaTV kommer StarLadder inte längre arrangera evenemang under namnet ”SLTV StarSeries”
Istället sluter de samman sina styrkor för att skapa ett historiskt esportevenemang i Minsk Arena.
”Vi är glada att ImbaTV delar vår vision och är säkra att vi tillsammans kommer lyckas skapa ett minnesvärt evenemang”, säger Roman Romantsov, VD på StarLadder, i ett uttalande.

När ryska StarLadder öppnar portarna till sitt nästa evenemang kommer det inte vara under den sedvanliga parollen ”SLTV StarSeries”. Nu har de nämligen ingått i ett nytt samarbete med kinesiska ImbaTV och bytt namn till ”SL i-League”.

Med samlade styrkor vill StarLadder och ImbaTV samla lag från alla världens hörn för att tävla i Dota2, CS:GO och Hearthstone. Evenemanget kommer hållas i vitryska huvudstadens stadium, Minsk Arena, där massiva 18 000 åskådare ryms.
”Ett av våra viktigaste mål på StarLadder är att bringa samman både amatörer och professionella spelare under ett globalt system för esporttävlingar. Vi är glada att ImbaTV delar vår vision och är säkra på att vi tillsammans kommer lyckas skapa ett minnesvärt evenemang”, säger Roman Romantsov, VD på StarLadder, i ett uttalande.

Enligt pressmeddelandet är detta ett historiskt kliv för östeuropeisk esport. Det ska nämligen vara första gången i CIS-regionen någonsin som ett evenemang arrangeras i en arena. Det ska enligt pressmeddelandet också vara världens första stadiumturnering som samlar fans och proffs från tre olika spel under samma tak.

SL i-League

Dota2:
Regionala tävlingar i Europa, CIS-regionen, Kina, Amerika och Sydvästasien kommer hållas för att avgöra vilka lag som får plats i Minsk Arena. Totalt kommer 12 lag slåss om prispotten på cirka 2,5 miljoner kronor

CS:GO:
Lag från Europa, CIS-regionen, Kina och Amerika kommer få tävla om platser till turneringen. Prispotten på cirka 1,6 miljoner kronor fördelas delas mellan de 8 lag som kvalar in.

Hearthstone:
Turneringen kommer delas upp i två divisioner. En för spelare från Europa, CIS-regionen och Amerika – och en för kinesiska spelare. Prispotten på cirka 400 000 kronor fördelas mellan de 8 bästa spelarna.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport