ESPORT

Svenske stjärnan chockar Dota-världen: ”The Anti Techies Brigade”

av Björn Ehrnberg

Team Secret är på god väg att bli antingen etta eller tvåa sin grupp under TI5.
Och de stora favoriterna har en svensk att tacka mycket för den situationen.
”The anti techies brigade,” konstaterar Ludwig ”zai” Wåhlberg efter att Complexity skrivit gg i chatten.

I den första matchen mellan Team Secret och Complexity plockade de stora favoriterna fram ett ess ur rockärmen. Tillsammans med Ludwig ”zai” Wåhlberg på en Tusk valde Team Secret att köra en Techies.

Utfallet blev inte riktigt som laget hoppats, men de lyckades slutligen vinna matchen mycket tack vare en briljant Clement ”Puppey” Ivanov på sin Dazzle som otaliga gånger höll Artour ”Arteezy” Babaev vid liv på sin Templar Assassin.

När andra matchen väl rullade in, valde i stället Complexity att plocka fram Tusk och Techies-kombon. Men Team Secret satt på en ultimat kontring på just den uppställningen.

I stället för att att Gustav ”s4” Magnusson i sedvanlig ordning befann sig i mitten, fick zai ta den rollen på sin Broodmother. Den enda hjälten Complexity hade som kunde spela laningfasen mot den stora spindeln var Luis ”Zyzz” Perez på sin Legion Commander.

Vad som följde var en komplett överkörning. Även om Complexity lyckades få in några kills här och var på bland annat s4 och Puppey, så snöbollade Broodmothern som aldrig förr och avslutade matchen genom att ’fountainfarma’ i motståndarnas bas.

Efter segern, och den tidigare delade potten mot toppkonkurrenten LGD, har nu Team Secret säkrat sin plats i upper-bracket-slutspelet. Dock är det ännu oklart vilket av LGD och Team Secret som kommer få fördelen att först välja sina motståndare när väl den stora huvudturneringen rullar fram.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport