ESPORT

Sverige får esport-utbildningar: ”Väldigt spännande”

av Björn Ehrnberg
Bild: Wiki Commons
Bild: Wiki Commons

Esporten växer så att det knakar, något som också fått Arlandagymnasiet och Voxnadalens gymnasium att rikta blickarna mot den växande sporten. Redan till läsåret 2015/16 kommer ungdomar runt om i Sverige kunna söka sig till en utblidning dedikerad för esporten.
– Skolvärlden måste rent generellt bli bättre på att utbilda elever till den samtid där vi befinner oss, detta är ett bra bevis på just detta, säger Ibrahim Khalifa (S) som är ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sigtuna kommun.

Esporten har kommit för att stanna. På två gymnasier i Sverige kommer man kunna ansöka till en esportutbildning för läsåret 2015/16. De två skolorna är Voxnadalens gymnasium i Ovanåker och Arlandagymnasiet beläget strax utanför Stockholm.

På Voxnadalens gymnasium har intresset varit starkt. På sin hemsida skriver skolan att elever från hela landet hört av sig med frågor angående utbildningen.
Vi ser mycket fram emot att ge e-Sporten en ny arena. Med förutsättningar att utvecklas i ett skollag och med en riktig ”hemmaplan” precis som vi har för bandy, fotboll, handboll med flera så ska det bli väldigt spännande att följa utvecklingen här på skolan.”

På Arlandagymnasiet är tanken att eleverna ska ha fyra lektioner i veckan dedikerade till esport.
– Skolvärlden måste rent generellt bli bättre på att utbilda elever till den samtid där vi befinner oss, säger Ibrahim Khalifa (S) i ett pressmeddelande.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport