ESPORT

Sveriges Radio gör en podd om StarCraft 2

av Madeleine Leander

I morgon är det premiär för P3 spels specialpodd om StarCraft 2. Jag kommer leda den tillsammans med Victor Leijonhufvud. Ni kanske känner igen honom från P3 spel eller Overkligt? P3 spels programledare Angelica Norgren är producent för podden som är en del av samma satsning som LoLkoll från 2014. Då handlade det om League of Legends och nu om StarCraft 2.

meVic
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Podden kommer att sändas i tio avsnitt och vi kommer att vända oss både till inbitna e-sportare och ”noobs”. Vi kommer att prata med proffsspelare, analysera händelser i scenen och prata med profiler.

Jag har många gånger pratat om att jag vill göra e-sport mer tillgängligt, arbeta för att skapa en mer inkluderande miljö, lyfta upp spelare och profiler samt öka förståelsen för e-sport för de som inte är insatta. Därför känns det jättekul att vara med på detta!

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Kul att Sveriges Radio satsar mer på poddar och speciellt att de ville göra en podd om just StarCraft 2 tycker jag. Själv är jag ingen van radiopratare men jag kommer jobba hårt för att bli bättre och bättre. Om ni har tips på hur podden kan bli bättre, ämnen ni vill att vi ska prata om eller profiler ni vill att vi ska prata med så får ni jättegärna höra av er till mig på maddelisk@gmail.com eller Angelica på p3spel@sverigesradio.se.

Första avsnittet kommer ut i morgon, 21 januari klockan 15.00. Då kommer vi bland annat att prata med Stefan ”Morrow” Andersson!

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport