ESPORT

Sverok arrangerar sommarläger i Dota 2

av Sebastian Larsson
RespAllComp

Respect All, Competes sommarläger är nu öppet för registrering, lägret kommer fokusera på Dota 2 och besökas av profilerna Kim ”Drayich” Larsson och Louise ”Bummi” Wahlstrand.
Projektets mål är att på lång sikt ge fler ungdomar chansen att forma esportens framtid i Sverige.

Den 2-5e Juli arrangerar Respect All, Compete sommarläger i småländska Vrigstad. För bara 200 kronor kommer besökarna kunna vägledas i Dota 2 av profilerna Kim ”Drayich” Larsson och Louise ”Bummi” WahlstrandMed hjälp från bland andra Friends utvecklar dessutom Respect All, Compete workshops till lägret för att också öka kunskap och insikt när det gäller normer, attityder och beteenden inom e-sporten.

”Det finns en enorm potential och positiv kraft”

– Precis som i andra onlinemiljöer finns det i esporten utmaningar med hur vi beter oss mot varandra. Men inom esporten finns också en enorm potential och positiv kraft som vi vill stötta, säger Mattias von Gegerfelt, projektledare för Respect All, Compete. Även Kristin Nilsdotter Isaksson, chef på Sävsjö kommuns utvecklingsavdelning är positiv till projektet,
– I Sävsjö tror vi på esporten, för vi ser att den växer fort bland alla unga och det ger oss som liten kommun möjlighet att satsa på framtiden.

Lägret är ett av flera arrangemang som Respect All, Compete driver runt om i Sverige. Framtida läger kommer även fokusera på andra spel än Dota 2, och målet är att ge flera ungdomar möjligheten att vara med och forma svensk esports framtid.

Registrering till lägret sker på Respect All, Competes hemsida.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport