ESPORT

Trollet fejkade massiva donationer – får inte tillbaka pengarna

av Simon Engstrand
Foto: 401kcalculator.org
Foto: 401kcalculator.org

En 18-årig man från Australien har försatt sig i en rejält tuff sitts.
Efter att ha gjort donationer på hundratusentals kronor – bara för att senare ångra transaktionen – stoppas han nu av PayPal från att ta tillbaka sina pengar, skriver Thenextweb.

För de allra största Twitch-profilerna trillar tusentals kronor in dagligen i form av donationer. Men vanligt är också att personerna som donerar pengarna enbart vill se reaktionerna som uppstår i livesändningen, och tar efteråt tillbaka slantarna. En 18-årig man från Australien gjorde exakt det, i ett fall som Thenextweb har uppmärksammat.

– Vad försöker du göra du mot mig? utbrast en lycklig LegendaryLea när det klirrade till i kassan och hon blev 2000 kronor rikare. 18-åringen hade precis gjort en av många donationer den kvällen. Mot slutet var siffran uppe i nästan 100 000 kronor bara till henne. Lea dansade av lycka.

Hon var inte den enda som blev rik den kvällen. Andra profiler, som Sodapoppin och Dizzykitten, fick också massiva donationer av australiensaren, som totalt gav bort över 400 000 kronor på en och samma kväll, enligt Thenextweb.

Men för 18-åringen var det här bara på låtsas. Det fanns aldrig någon tanke om att faktiskt ge bort så mycket pengar – särskilt som pengarna kom från föräldrarnas konto. Som många andra före honom gick han därefter in på PayPal för att ta tillbaka sina slantar, men där tog festen slut.

Det visar sig nämligen att om en person medvetet gör donationer och ändrar sig efteråt så räknas det inte under PayPals skyddsprogram för köpare. Så nu står den 18-årige australiensaren minst sagt inför en tuff situation.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport