ESPORT

TV-experten uppläxad i esport – av basketproffs

av Simon Engstrand

När ESPN under våren live-sände en Heroes of the Storm-turnering på TV blev Colin Cowherd rosenrasande.
Nyligen var han åter tillbaka på esportens ämne, men den här gången fick han mothugg från oväntat håll.
– Om du är intresserad så är det lättare att hänga med, förklarade basketproffset Gordin Hayward i talkshowen ’The Herd’.

För några månader sedan sände amerikanska sportkanalen ESPN en Heroes of the Storm-turneringen där vinnande laget gick hem med en betald collage-utbildning. I samband med tävlingen klargjorde Colin Cowherd, sportexpert och ESPN-profil, att han inte gillar esport.
– Om ESPN någonsin tvingar mig bevaka killar som spelar datorspel så kommer jag att pensionera mig, sa han.

”Jag tror du har fel”

Nyligen var han åter tillbaka på esportens ämne och fastställde att han minsann inte tänkte be om ursäkt för sitt uttalande. Men den här gången fick han mothugg från oväntat håll. Mitt i talkshowen ’The Herd’ klev nämligen basketproffset Gordon Hayward in och besvarade kritiken.
– Jag tror du har fel och att du måste vara intresserad för att förstå. Esport är förmodligen den snabbast växande tävlingen som finns just nu. Mer och mer folk tittar på esport varje dag och om du är intresserad så är det lättare att hänga med. Kommentatorerna är fantastiska och förberedelserna och produktionen bakom allt är riktigt fascinerande, sa Hayward.

I slutändan verkade dock inte Cowherd helt övertygad. Men kanske kom insikten att han inte är lika kunnig inom esport som i fotboll eller basket. Mitt under episoden skulle Cowherd nämligen spela upp ett klipp från League of Legends, men Gordon Hayward svarade snabbt:
– Det där är inte League of Legends, det är ett helt annat spel.

Och om Cowherd behöver ett avslutande argument för esportens storlek behöver han inte blicka långt. På hans egna Youtube-kanal är nämligen ett utav esport-klippen överlägset störst bland de totalt 222 uppladdningarna.
Om det finns en koppling mellan antalet visningar och det faktum att Cowherd sedan dess laddat upp hela 5 nya esport-klipp är oklart.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport