ESPORT

Två världar möts

av Madeleine Leander

I söndags steg jag in på O’Learys. När jag kommer in i lokalen ser jag fotbollsfanatiker som pekar mot skärmarna som just då visar Hearthstone. De tittar frågande på varandra. Några stirrar på spelet och försöker förstå, andra skakar på huvudet. Själv ser jag fotboll på en skärm och ler, inte för att jag tittar på fotboll eller ens gillar det, utan för att jag ser två världar mötas. Två världar som är närmre varandra än många vill tro eller erkänna.

Här samlades människor för att heja fram sina favoriter. Några i fotboll, andra i Dota 2, Hearthstone eller StarCraft 2. De var där för att träffa likasinnade och kanske äta eller dricka gott. Att visa e-sport på sportbarer blir allt vanligare världen över och jag tror att det kan bidra till att världen som står utanför öppnar upp ögonen för e-sport.

Under helgen spelades svenska IeSF-kval och jag var på plats för att kommentera StarCraft 2, arrangerade gjorde STHLM e-sport. Jag är mycket glad över valet av lokal. Jag är också väldigt tacksam att jag fick vara en del av ett gamingevent som kändes så inbjudande för alla. Tack STHLM e-sport och alla som var där!

sthlm e-sportb
Foto: Jonathan Rieder Lundkvist

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport