ESPORT

Twitch magiska år: 100 miljoner unika besök i månaden

av Björn Ehrnberg
TWITCH

Twitch har klivit fram som esportens egen TV. På streamingtjänsten samlas dagligen miljontals människor fram den moderna lägerelden. Nu har företaget släppt sin officiella statistik för 2014, och det är hissnande siffror vi fått redovisade för oss.

Över 100 miljoner unika besökare i snitt per månad, det är så många som hoppade in och använde Twitch förra året. Närmare 16 miljarder minuter streams konsumerades varje månad, utspridda på 1,5 miljoner kanaler.

Twitch har blivit det naturliga vattenhålet för folk som vill konsumera gaming och esport. De hissnande siffrorna tackar företaget en expansion in till Europa med nya serverar i Europa.
”Twitch dubblade sin kapacitet under 2014. Den här utvecklingen blev möjlig tack vare en kombination av nya sajter i Paris och London,” skriver företaget i ett pressmeddelande på sin hemsida.

Samtidigt som Twitch publicerat redovisningen över 2014 bjuder de även läsarna på intressant fakta från runtom i världen. I bland annat Sydkorea är det fortfarande Starcraft 2 Heart of the Storm som dominerar. På Irland är det Minecraft som folk helst vill se, medan det i Filippinerna är Dota2 för hela slanten – 83 procent av de filippinska tittarna valde att titta på Valves stora flaggskepp.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport