ESPORT

Uppdatering efter ”rape”-tweeten

av Madeleine Leander

I dag hände något som jag tycker är jättehemskt. Inför en turneringsmatch skriver min motståndareGoing to rape some girl soon” på twitter. När jag fick kännedom om detta blev jag helt tagen. Vi pratar alltså om en av de bästa spelarna i Europa.

Ska vi tillåta den här typen av beteende inom e-sporten? Självklart inte. Det är något som arrangörerna håller med om. De satte ner foten och diskvalificerade spelaren. Det är väl bäst att jag klargör att detta inte var något jag bad om. Fragbite sätter standarden, jag hoppas fler arrangörer följer efter. De tog ett tufft beslut och jag anser att det var rätt beslut. Så tack Fragbite! Ni gjorde något väldigt bra i dag. Ni visar att e-sporten är seriös och att vad som helst inte är tillåtet.

Spelaren bad om ursäkt efteråt. Efter min bloggpost bad han om ursäkt igen och igen. Han ångrade sig, det var tydligt. Han försäkrade att det inte skulle hända igen. Det hade lärt honom en läxa sa han, och det tackar jag för. Jag hoppades fler skulle lära sig av den. Dock fortsatte jag förvånas över de så kallade proffsspelarna. Nightend gör det klart att han är på Kas sida: ”hello drama queen , i hope ur not gonna cry to much arent u? or u did already? pathetic”.

Ni som undrar vad jag menar med att klimatet ibland är ganska hårt för kvinnliga spelare kanske börjar förstå varför. Ni som undrar vad som menas med att tjejturneringar är bra (bland annat) för att de skapar en tryggare miljö, kanske också börjar förstå. Ni som undrar varför många kvinnliga spelare väljer att inte spela mixade turneringar kanske börjar förstå varför. Ja, ni fattar. Den här typen av beteende är oacceptabelt och gör det svårare för tjejer. E-sporten har potential att bli en sport där tjejer och killar tävlar mot varandra utan att någon tycker det är konstigt. Här kan man tävla på lika villkor. Vi har en bit kvar.

Ska vi tillsammans fortsätta markera att vi inte vill att e-sport förknippas med sånt här? Det tycker jag!

P.S. Det är trots allt bara en liten andel i communityn som håller på såhär. Tack alla andra för stödet i dag. Det är tack vare er jag orkar skriva om detta! Ni är underbara <3

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport