ESPORT

Uppstickarna fortsätter övertyga – klara för europafinal

av Henning Eklund
123asd

Efter en stark insats i semifinalen står det nu klart att det är G2 Esport som kommer att spela final mot Origen i Rotterdam. Det innebär att för första gången i LCS historia kommer inte Fnatic att spela i finalen.

G2 Esport överraskade många när de vann grundserien av sin första LCS-säsong. Laget, som består av oprövad talang, gamla LCS-veteraner, och värvade koreaner, har imponerat på många sätt. Det visade sig inte minst när priserna för splittens bästa spelare, coach, och rookie skulle delas ut. Samtliga priser gick nämligen till G2, där Joey ”Youngbuck” Steltenpool utnämndes till bästa coach, Kang-yoon ”Trick” Kim till bästa spelare, och Luka ”Perkz” Perkovic till bästa rookie.

Hos Fnatic har splitten varit mer problemfylld. Man började med Lewis ”Noxiak” Felix som support, men han ersattes snabbt av svenske talangen Johan ”Klaj” Olsson. Med en sjätteplats i grundserien var det många som trodde att de skulle få det tufft i kvartsfinalen mot Vitality, med en tredjeplats i grundserien. Men Fnatic visade att de kan prestera under press, och vann matchen med 3-1.

Fokus på midlane

Innan semifinalen var mycket fokus på midlane, där Fnatics erfarne Fabian ”Febiven” Diepstraten gick upp mot Perkz.
– Jag har sett upp mycket till Febiven och jag har kopierat mycket av min spelstil från honom. Det kommer bli väldigt tufft att möta honom men jag tror jag kan göra det, sa Perkz innan matchen.
Och det var inte bara han som hade höga förväntningar.
– Det här kommer bli en galen match, eftersom lagens spelstil liknar varandra så mycket, säger kommentatorn Martin ”Deficio” Lynge.

Matchen började med övertygande spel från G2, som tog små övertag hela tiden. Vid 31 minuter lyckas man vinna en teamfight, och avsluta matchen. Fnatic var dock snabba att komma tillbaka, och match två blev ganska ensidig. Svenskhoppen Klaj och Martin ”Rekkles” Larsson lyckades tillsammans få en double kill tio minuter in.
– Fantastisk teamfight från Fnatic, och fantastisk spel från Klaj, hyllade Deficio.

Aggressiva matcher

Men med aggressivt spel lyckades G2 komma tillbaka. Trick visade varför han fick pris som splittens bästa spelare, och säkrade slutresultatet 3-1 till G2.
– Med de två nya koreanerna har g2 haft en väldigt bra säsong. Trick är en riktig stjärna, säger Deficio, och experten Oskar ”Vander” Bogdan håller med:
– Trick är deras viktigaste spelare.

G2 kommer nästa helg att möta Origen i finalen, medan svenskhoppen i Fnatic kommer att möta H2K i bronsmatchen. Förutom prispengar och äran spelar lagen om Champion Points, vilket har betydelse för vilka som kommer att ta sig vidare till VM senare i år. Vinnaren av slutspelet kvalar också in till MSI, Mid Season Invitational.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport