ESPORT

Vilket blir Sveriges nästa storlag i CS:GO?

av teodice

2015, ett nytt år fyllt med nya möjligheter. Under 2014 har e-sport verkligen exploderat i storlek, turneringarna fortsätter att växa i både prispengar och tittarsiffror, allting tyder på att 2015 kommer att gå i samma trend. Vilket lag kommer ta platsen som tredje bästa lag från Sverige?

Jag ser tre svenska lag som har potentialen att kliva upp och visa vad de går för. Det är Orbit, Flipsid3 och kanske lite mer förvånande Chosen. Lagen har följande uppställningar.

Orbit
– SKYTTEN
– Maxaki
– pyth

Flipsid3
– Twist
– Schneider
– Berg
– Zende
– Pauf

Chosen
– Wenton
– Threat
– kHRYSTAL
– slap
– Spitfire

Det laget som ser mest lovande ut i mina ögon är definitivt Flipsid3 med den f.d Fnatic spelaren Schneider i spetsen. De spelarna man ska titta extra noga på där är dock inte schneider utan både twist och pauf som båda verkligen kan skrälla ordentligt. Vi såg pauf under ESEC finalerna där spelade väldigt bra speciellt i serien mot Frankrike där han spelade var den bästa spelaren i det svenska laget. Det här är en spelare som andra lag får se upp för helt enkelt. Twist är dock lite mer kontroversiell, han kan spela riktigt bra men han är inte lika konsekvent i sin nivå som pauf är, men när han väl kommer igång så kan han bära laget på sina axlar.

Det laget som hamnar tvåa på min lista är Orbit, dock är de ett lite större frågetecken då de inte har spelat med en fast laguppställning på länge nu utan har de tre kärnspelarna SKYTTEN, Maxaki och pyth. Detta till följd av att ROQUE och pauf lämnade laget. ROQUE lämnade för att följa en annan passion i livet och pauf lämnade för att som bekant gå med i Flipsid3. Förutom de tre kvarvarande spelarna har de spelat med maxie, dennis, cENTRYZ och fnacke. Orbit är därför lite av ett frågetecken i och med att ingen vet vilka spelare som kommer ingå i laget i framtiden. Beroende på vilka spelare de tar in i sin start femma så kan de verkligen utmana toppen.

Sist men absolut inte minst har vi Chosen som hittills bara har spelat en match i ett officiellt sammanhang i FACEIT League kvalet där de mötte mousesports, de förlorade visserligen med 16-10 men även det visar att de kan mäta sig med de bättre lagen i Europa. Frågan är bara om de stannar kvar som ett lag tillräckligt länge för att få igång kommunikationen som är så viktig inom CS.
Avslutningsvis så tror jag att 2015 kommer vara det året som man ser tillbaka på som det året då e-sport tar ett av de största kliven hittills. 2014 var ett underbart år för e-sport och speciellt för CS. Många stora turneringar och det är något som inte kommer att ändras under 2015. Nu får vi bara hoppas att vi ser många bra matcher under 2015 och att Sverige kan fortsätta att placera sig högt på de stora turneringarna!

Skribent Karl ”Cowsy” Ljunggren

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport