ESPORT

Zanster vann, men la sig platt för NaNiwa

av Madeleine Leander

I går avgjordes det fjärde och sista kvalet till ESPORTSM i StarCraft 2 och det bjöds på spel i hög klass!

Första semifinalen var definitivt en match som hörde hemma i top fyra om ni frågar mig. StarNaN och Zanster gjorde upp och Zanster gick vinnande ur den matchen med 3-1. Det var små marginaler som avgjorde. Under de två avslutande kartorna lyckades Zanster attackera vid precis rätt tillfälle tidigt i matcherna. Det resulterade i att StarNaN förlorade viktiga Sentries och fick således spela i uppförsbacke. Trots det blev det väldigt spännande matcher. Det var även väldigt intressant att se hur spelarna anpassat sig till den senaste patchen där Swarm Hosts fått en rejäl ändring och inte längre är lika användbara för Zerg mot Protoss. StarNaN utnyttjade detta genom att strunta i att bygga Colosser. Tidigare var Protoss rädda för skadeinsekter i form av Locusts men med det nya insektsmedlet i form av den senaste patchen är denna rädsla som bortblåst.

I den andra semifinalen fick vi se ett välkänt ansikte när Snuffe var tillbaka. Honom har jag inte sett på ett bra tag och det var intressant att se honom spela igen. Dock blev det ingen match för Namshar som enkelt vann den semifinalen med 3-0.

Inför finalen lät Namshar självsäker. Han trodde han skulle ta hem matchen då han spelat bra mot Zanster den senaste tiden. Men Zanster spelade på topp och lyckades vinna mindgamet då han på flera sätt lurade sin motståndare. Det handlade om allt från tidiga Zerglingsattacker till att luras med gasinsamling. Bra spel från båda tycker jag och resultatet ger nästan en lite orättvis bild av finalen som slutade 3-0 till Zanster.

När NaNiwa kvalade till ESPORTSM poängterade han att han ansåg sig vara den enda värdiga vinnaren och att ingen furutom han förtjänade titeln ‘Svensk mästare i StarCraft 2’. Zanster hade inget att sätta emot utan la sig ganska platt när vi pratade med honom i går. Även han verkade tycka att Naniwa är den som förtjänar titeln mest. Det ska bli väldigt kul att se om Naniwa kan leva upp till sina ord och ta tillbaka titeln. De fyra kvalade spelarna är Zanster, SortOf, NaNiwa och MorroW. Vem tror du vinner?

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport